Batman Valiliği ve Jandarma Bölge Komutanlığı ile Sağlık İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile 60 haneli, 350 nüfuslu köyde sağlık taraması gerçekleştirildi. Öğrencilere diş sağlığı eğitimi verilip ücretsiz traş edildi.Köye giden mobil ekipler, köy sakinlerini sağlık taramasından geçirdi. Öğrencilere ise diş, sağlığı konusunda bilgi verilip Diş macunu ve fırçası dağıtıldı.
Veteriner ekipleri hayvan sağlı konusunda bilgi verirken, ziraat teknisyenleri tarım ürünleri, toprak konusunda bilgilendirme yaptı. Sağlık müdürlüğü ekipleri ise analiz için su numunesi aldı.
Fırsat buldukça iki haftada bir vatandaşlarla sohbet etmek için köyleri gezdiğini belirten Vali Ahmet Turhan, şimdiye kadar 35 köyde incelemelerde bulunup köylülerle sohbet ettiğini söyledi.
Düzenlenen etkinlikler kapsamında dar gelirli öğrencilere okul önlüğü de dağıtan Vali Turhan, iki derslikli köy okuluna ek bina yapılacağı müjdesini de verdi. Vali Turhan, 2 derslikli okulun yeni ek binasının önümüzdeki ders yılında eğitime hazır olacağını belirtti.
Vali Turhan ayrıca, köyde altyapı ve basınçlı sulama sistemi projesi kapsamında Dicle nehrinden su aktarımı yapılarak 2 bin 500 dönüm arazinin sulu tarıma geçirilmesini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Turhan, "Mevcut imkânların kıtlığını problem yapılmaktansa mevcutlarla ne yapabiliriz çabası içerisinde olmalıyız. Komutanımızın imkânları, daire müdürlerimizin katkılarıyla gittiğimiz köyün temel ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz asıl amaç budur. İnsanlarımızla yerinde dertlerini dinlemek, Devletin imkânlarıyla küçük dokunuşlarla yapılan güzel şeylerin görülmesini sağlamaktır." dedi.
Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli ise köylülerle sohbet edip sağlık sorunu olan yaşlı adamın tedavisi için talimat verdi. 6 çocuk babası 66 yaşındaki Şemsettin Aldağ hastalığı nedeniyle Tuğgeneral Bereceli'den destek istedi. Bereceli, kendisine sıkı sıkıya sarılan Aldağ'ın sağlık taramasından geçirilmesi için kurmaylarına talimat verdi. Mobil ekipleri köyleri gezdiklerini belirten Bereceli, etkinliklerin devam edeceğini belirtti.
Üç yol köyündeki etkinliğe, Batman Valisi Ahmet Turhan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli, Hasankeyf Kaymakamı Bilgihan Bayar, Sağlık İl Müdürü Mehmet Baş, öğrenciler ve köylüler katıldı.
(CİHAN)

