İsrail'in, Filistin'e insani yardım götüren gemilere operasyon düzenlemesi Batman'da tepkiyle karşılandı. Operasyon sonucunda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu şeklinde haberlerin gelmesi tansiyonu daha da artırdı.
Batman Endüstri Meslek Lisesi önünde toplanan binlerce kişi, basın açıklaması yaptı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden değişik sivil toplum kuruluşu temsilcileri İsrail'i lanetleyerek, yıllardan beri Filistin halkına zulmeden İsrail'in insanı yardıma bile tahammül edemediğini ifade etti.
'Siyonist vahşete son', 'rotamız Filistin yükümüz özgürlük', 'Yaşasın küresel intifada' yazılı pankartlar taşıyıp, 'İsrail Filistin'den ellerini çek', 'Katil İsrail', 'Gemilere selam direnişe devam', 'Mehmetçik Gazze'ye' sloganları atan kalabalık, daha sonra Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar yürüdü.
Burada Filistin halkı, Müslümanlar için okunan duadan sonra kalabalık grup dağıldı. Yürüyüş güzergahı boyunca polis geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.