19 Aralık 2025
Altın 5958.092
BIST 11335.05
Dolar 42.8078
Euro 50.1437
Sterlin 57.2508
Ankara -3°C

Batman'da Kızamık Vakalarında Artış Yaşandı

Batman'da Kızamık Vakalarında Artış Yaşandı
Batman Tabip Odası yaptığı basın açıklamasında, Batman’da son günlerde kızamık teşhisi konulan hasta vakalarında artış gözlendiğini belirtti.

Batman Tabip Odası yaptığı basın açıklamasında, Batman’da son günlerde kızamık teşhisi konulan hasta vakalarında artış gözlendiğini belirtti.

        Tabip Odası yaptığı açıklamada, 16 gün önce kızamık vakasının 2 olduğu Batman’da aradan geçen zaman zarfında resmi rakamlara göre bu sayının 55’e çıktığını bildirdi. Gerçekte ise rakamın daha da çok olduğunu ileri süren Tabip Odası, daha önce bu konuda uyarıda bulunduklarını, ancak uyarılarının yeterince dikkate alınmadığını savundu.

        Suriye’deki çatışmalı ortamdan Türkiye'ye geçişlerin başladığı günlerde Türk Tabipler Birliği olarak uyarılarda bulunduklarını söyleyen Türk Tabipler Birliği Merkez konsey üyesi Zülfikar Cebe, Suriye’den gelecek olan siyasi mültecilerin mutlaka aşılanması gerektiğini kaydetti.
Zülfikar Cebe, vatandaşların aşılanma konusunda sağlık çalışanlarının uyarılarını dikkate almalarını ve hiçbir kaygı taşımadan aşılama faaliyetlerine katkı sunmalarını istedi.

        Batman Tabip Türk Tabipler Birli Aile Hekimliği Komisyon Başkanı Erdoğan Pekkolay ise 2 -3 haftadan beri sahada çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Mahallelerde ev ev gezerek aşı çalışmaları yürütüyoruz. Şu an itibari ile Batman merkezde kesin tanı konulmuş 55 vaka var, bunların içinde Suriye uyruklu olan da Türk olan da var. Kızamık vakalarının içinde çocuk yaş grubu olduğu gibi 20 yaş grubunda olan vakalar da var. Dikkat ederseniz Halk Sağlığı Müdürlüğünden bugüne kadar konuyla ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Halk sağlığında çalışan arkadaşların, bakanlığın bu konuda kendilerini sıkıştırdıklarını, kesinlikle basına bu konuyla ilgili bilgi paylaşmamalarını, hele hele salgın lafını hiç kullanmamalarını ve salgın konuları ile ilgili sadece Sağlık Bakanlığının yetkili olduğunu ve kendilerinin de bu konuda çekinceli davrandıklarını söylediler.” ifadelerini kullandı.

        Kızamık salgınının duyulması üzerine Batman Belediyesi Sağlık Merkezi’ne akın eden vatandaşlar çocuklarını aşılatmaya başladı. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir