Yeni Otogar yanındaki alanda düzenlenen Nevruz kutlamasına, Batman BDP Milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata, AP Milletvekili Feleknaz Uca, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Avrupa ülkelerinden gelen 17 milletvekili, BDP yöneticileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Bahar havasında yapılan kutlamayı bazı vatandaşlar yerlere serdikleri kilimlerde oturarak izlerken, bazıları da müzik eşliğinde halay çekti.
Alana kurulan seyyar tezgâhlarda ise içeceklerin yanı sıra çeşitli yiyecek çeşitleri ve Nevruz yazılı saç bantları ile sarı, kırmızı, yeşil renkli bandajlar satıldı.
Yöresel kıyafetlerle alanı dolduran katılımcıların çektikleri halaylarla renkli görüntülerin oluştuğu kutlamalarda, tutuklu bulunan Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay'ın fotoğrafları ile dövizleri dikkat çekti.
Alandaki Nevruz ateşinin yakılmasının ardından, Nevruz Bayramı nedeniyle daha önce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi, ardından barış güvercinleri uçuruldu.
Alandaki kalabalığın Nevruz Bayramı'nı kutladıktan sonra kalabalığa seslenen BDP Grup Başkan Vekili Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Hükümet'in açılım politikası, Roj tv baskını, yargı reformu ve yüzde 10 barajını eleştirerek, Hükümet'in Kürt sorununu çözmede samimi olmadığını savundu.
Dağlara ve taşlara önce vatan yazarak bu ülkede demokrasi sağlanamayacağını söyleyen Yıldız, "Kutsal devlet yerine kutsal insan konuluyor mu? Egemen sistem yerine, egemenliğin gerçekten kayıtsız şartsız millette olduğu ilkesini hayata geçiriyorlar mı? Hayır. O zaman bu pakete Kürt halkı ezilenler hayır diyecekler. Dağına taşına önce vatan yazarak, halklar arasında birlik ve beraberliği sağlayacaklarını düşünüyorlar. Önce vatan yerine önce insan yazmadıkça bu halk özgürleşmeyecek. Demokrasi tam anlamıyla hayata geçmeyecektir." dedi.
Bengi Yıldız'ın konuşmasının ardından AP Milletvekili Feleknaz Uca, alandaki kalabalığın Nevruz Bayramı'nı kutladı. Kalabalığa Kürtçe hitap eden Uca, tüm Nevruzların coşkuyla kutlanmasını diledi.
Alandaki küçük bir grup ise zaman zaman, "Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları atıp Abdullah Öcalan posterleri açtı.

