18 Aralık 2025
Altın 5955.771
BIST 11286.81
Dolar 42.7079
Euro 50.2461
Sterlin 57.1859
Ankara -6°C

Batman'da Pedallar Kardeşlik İçin Döndü

Batman'da Pedallar Kardeşlik İçin Döndü
Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışması’nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek sembolik olarak bisiklet sürdü.

Uluslararası Dağ Bisiklet Yarışması’nda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek sembolik olarak bisiklet sürdü. Çözüm süreci sayesinde yarışmaya katılımın bu yıl iki kat arttığına inandığını kaydeden Bakan Şimşek, gelecek sene Balkan Şampiyonluğunu Hasankeyf’te yapacaklarını söyledi.

    Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da barış ve kardeşlik rüzgarları eserken, Batman'a bağlı tarihi Hasankeyf'te bisiklet şenliği bahar havasına ayrı bir renk kattı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman'da 85 bisikletçinin katılımıyla bu yıl 2.si düzenlenen, Hasankeyf Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması'na ev sahipliği yaptı. 7 kategoride yapılan yarışmaya 10 ilden 83 bisikletçinin yanı sıra Belçika ve İran’dan da 2 bisikletçi katıldı.
    Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından düzenlenen yarışmada, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek’te sembolik olarak bisiklete binerek yarışmaya katıldılar.
    Bakan Şimşek, bisiklete binerek Hasankeyf Gençlik Projesi kapsamında yapılan dağ bisikleti yarışmasını başlattı. Bakan Şimşek ve eşi Esra Şimşek, Hasankeyf köprü başında yarışmanın startını verdikten sonra çocuklar kategorisinde çocuklarla beraber yarışmaya katıldı.
    Bu yarışma sayesinde bisiklet kullanmayı öğrendiğini belirten Bakan Şimşek, Hasankeyf köprüsü boyunca bisiklet kullandıktan sonra açıklama yaptı.
    Bakan Mehmet Şimşek. “Hayatımda ilk defa bu etkinlik sayesinde bisiklete bindim. Bu yaştan sonra bisiklet sürmeyi öğreniyorum. Denge sporu fiziksel sporun yanında aynı zamanda denge sporudur.”dedi.
    Gelecek sene Balkan Şampiyonluğu Hasankeyf’te yapacaklarını kaydeden Bakan, “Bir senedir bisiklet kullanmadım. Kazasız belasız köprüyü geçtik önemli olan o, çocukluğumuzda bisiklet yoktu. Pedal çevirecek imkanımız yoktu. Ama çok şükür şimdi bu yarışmaları düzenlemeye vesile oluyoruz. Bence Batmanımızın Hasankeyfimizi bölgemizi olumlu bir şekilde Türkiye ekranına yansıtılması için çok önemli bir etkinliktir. Gelecek sene inşallah Balkan Şampiyonluğu Hasankeyf’te yapacağız.Bu ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Hasankeyf’i tanıtacağız.Hem de bu bölgede güzel şeylerinde olabileceğini göstermek amacıyla çok önem veriyoruz.” dedi.
CİHAN

Batman'da pedallar kardeşlik için döndü

Batman'da pedallar kardeşlik için döndü

Batman'da pedallar kardeşlik için döndü

Batman'da pedallar kardeşlik için döndü

Batman'da pedallar kardeşlik için döndü

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir