21 Ağustos 2026
Altın 7097.36
BIST 14494.61
Dolar 48.0623
Euro 56.1469
Sterlin 65.3595
Ankara 34°C

Bayanlardan Cenaze Yıkama Ve Kefenleme Kursuna Büyük İlgi

Bayanlardan Cenaze Yıkama Ve Kefenleme Kursuna Büyük İlgi
Bartın'ın Ulus ilçesinde Müftülük ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Abdipaşa beldesinde açılan 'Cenaze Yıkama ve Kefenleme Kursu' büyük ilgi gördü. Leyla Özdemir rehberl

Leyla Özdemir rehberliğinde 42 saat devam eden kursta, 25 bayan belge aldı. Yapılan belge törenine Ulus Müftüsü Hızır Yağcı, Milli Eğitim Müdürü Önder Yılmaz, Halk Eğitim Müdürü Tahir Aytar, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Ulus Müftüsü Hızır Yağcı, ölüm her ne kadar arzu edilmese de gerçekleşmesi kaçınılmaz bir hadise olduğunu hatırlattı. "Bu nedenle hepimiz öleceğiz ve birbirimizi bu ebedi yolculuğa uğurlayacağız. Bu, Müslüman'ın din kardeşine olan son görevidir cenaze törenleri." diyen Yağcı, bu görevin insanın saygınlığına yakışır bir şekilde ve doğru dini bilgilere dayanılarak yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Kursta bu konudaki eksikliği giderdiğini vurgulayan Yağcı, "Sizler burada bu düşünce ile bulunarak gerekli eğitimi aldınız. Aldığınız eğitimin yüklediği sorumlulukla hareket ederek bu görevi en güzel şekilde yürüteceğinize inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle kursumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum." dedi. Daha sonra katılımcılara yapılan ikramla program sona erdi.

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir