1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bayar: Bursa’da Bir Savunma Sanayi Kümelenmesi Oluşturulabilir
Bayar: Bursa’da Bir Savunma Sanayi Kümelenmesi Oluşturulabilir

Bayar: Bursa’da Bir Savunma Sanayi Kümelenmesi Oluşturulabilir

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Bursa’da sanayinin çok güçlü olduğunu belirterek, "Temennimiz bir sonraki adımda Bursa’da bir savunma sanayi kümelenmesinin oluşması.

A+A-

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Bursa’da sanayinin çok güçlü olduğunu belirterek, "Temennimiz bir sonraki adımda Bursa’da bir savunma sanayi kümelenmesinin oluşması." dedi.

Savunma sanayine yönelik üretim yapan tesislerde temas ve incelemelerde bulunmak üzere Bursa’ya gelen Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Asil Çelik, YEPSAN ve MFK Makine’de incelemelerde bulundu.

Bursa sanayisinin çok güçlü olduğunu dile getiren Bayar, "Bugüne kadar savunma sanayisine çok fazla ilgi yoktu fakat katılan şirketlerimizin her zaman oldu. Bunu daha organize şekilde yapıyoruz. Savunma sanayi ile Bursalı sanayiciler arasındaki ilişkiyi daha kurumsallaştırıyoruz. Asil Çelik’i, YEPSAN’ı ve MFK Makine tesislerimizi görüyoruz. Hakikaten büyük cesaret buluyoruz. Savunma sanayi projelerimizde ülkemizin bütün sanayi kapasitesini kullanmak istiyoruz. Gördüğümüz şu ki, özel sektörümüzü son derece ileri teknoloji yatırımlar yapıyor. Yerliyi arttırmak, kritik malzemelerin Türkiye’de üretimlerini sağlamak ve bütün ülkenin sanayi gücünden bu manada istifade etmek istiyoruz. Bugün Bursa’da olduğu gibi, İstanbul’da Konya’da Eskişehir’de Kayseri’de aslında birçok şehrimizde de bu yaygın bir şekilde var." diye konuştu.

Bursalı firmaların savunma sanayine yönelik çalışmalarını da değerlendiren Bayar, şunları kaydetti: "Temennimiz bir sonraki adımda Bursa’da bir savunma sanayi kümelenmesinin oluşması. BTSO’nun önderliğinde bu yapılabilir. Bir kümelenme oluşturursak ki bize söylenene göre 200’e yakın firmamız savunma sanayine üretim yapıyor. Bunu bir kümelenme ile daha organize hale getirebilir ve savunma sanayisinin ana oyuncuları ile bu ilişkiyi daha kurumsal bir boyuta taşıyabiliriz. Dolayısıyla yeni BTSO yönetimini kutluyoruz ve böyle bir kümelenmeye önderlik etmesini diliyoruz. Böylelikle Bursa’daki savunma sanayi üretimi daha görünür hale daha kurumsal hale getiririz."
CİHAN

Bayar: Bursa’da bir savunma sanayi kümelenmesi oluşturulabilir

Bayar: Bursa’da bir savunma sanayi kümelenmesi oluşturulabilir

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.