16 Aralık 2025
Altın 5914.399
BIST 11348.83
Dolar 42.7053
Euro 50.2956
Sterlin 57.3815
Ankara 6°C

Baykal, son değişiklikte AK Parti'nin laf cambazlığı yaptığını savundu!

Baykal, son değişiklikte AK Parti'nin laf cambazlığı yaptığını savundu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'ndaki son değişiklikte AK Parti'nin laf cambazlığı yaptığını savundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'ndaki son değişiklikte AK Parti'nin laf cambazlığı yaptığını savundu.
Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Baykal, 7 yıldır iktidar olan AK Parti'yi devlet geleneğini ortaya koyamamakla suçladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen eylem planına yönelik tutumunu eleştiren Baykal, "Başbakan, onun geçerli olmaması yanlış bir şey gibi, onu üzecek bir şey gibi, keşke doğru olsa diye düşünerek, doğru olduğunu kanıtlama gayreti içinde ortaya attığı iddiaları daha düşük perdeden de olsa sürdürme içine giriyor. Bu da; olayı belge olayı olmaktan çıkıp, Türkiye'nin iç dengeleri ile ilgili hesaplaşma konusu olarak düşünüldüğü ya da oraya dönüştürüldüğü kanaatini ortaya çıkarıyor. İster istemez bu belge olayı olmaktan çıkıp ülkenin bir temel sorunu haline geliyor. Belge değildir demeye Başbakan'ın dili varmıyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın askerî savcılığın kararını içine sindirmediğini de dile getiren Baykal, belgeyle ilgili bir komplo varsa bunun ortaya çıkarılmasını istedi. Türk Ceza Kanunu'nda askerlerin sivil mahkemelerde yargılanabilmesinin yolunu açan değişikliğe değinen Baykal, söz konusu değişikliğin Meclis tatile girmeden son saatlerde oldu-bittiyle yapıldığını öne sürdü. Yargı sisteminde olağanüstü sonuç doğuracak düzenlemenin tartışılmadan, ilgili kurumlara bilgi verilmeden laf cambazlığıyla değişikliğin yapıldığını ileri süren Baykal, iktidarın burada sadece CHP'yi değil; Türkiye'yi de aldattığını ifade etti.

CHP lideri Deniz Baykal, Milli Güvenlik Kurulu toplantısını kastederek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de 'birkaç saat içerisinde' yasanın hiç uygun olmadığını anlama noktasına gelebileceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir