Okuma salonunun açılış törenine Baykan Kaymakamı Murat Süzen, Belediye Başkan Vekili Nimetullah Gönül, AK Parti İlçe Başkanı Hali Tanboğa, Sekbilder Başkanı Selami Demir, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Murat Sözen, artık kurumsallaşan okuma salonlarının 'örneği kendinden bir kurum' olduğunu söyledi. Birer eğitim yuvası olan okuma salonlarında her şeyin düşünüldüğünü belirten Sözen, öğrencilere daha iyi imkan sağlama açısından güzel mekanlar oluşturulduğunu dile getirdi. Süzen, "Gerçekten bu kadar modern, her şeyi düşünülmüş bir bina beklemiyordum. Evde çalışma ortamı bulamayanlar için birebir çare ve çözüm yeri olmuştur. Güzel çalışmaya yönelik bu ortamı öğrencilerimize sağlayan herkesi canı gönülden kutluyorum. Bu tarz çalışma örnekleri bizleri memnun ediyor, daha iyi bir eğitim için ivme kazandırıyor. Özellikle kız çocuklarımız için bu tür bir yere ihtiyaç vardır. Bunu da en kısa zamanda gerçekleştirmeye çalışacağız." dedi.
Sınıflardaki bilgisayarlardan Baykan'ın internet sitelerini izleyen Kaymakam Süzen, hazırlanan güzel ortamdan dolayı SEKBİLDER yöneticilerini tebrik etti. Öğrencilerin derslerine iyi çalışarak hedeflerini yükseklere taşımasını isteyen Süzen, bugün bu sıralarda oturanların yarın bu işin başına geçeceğini söyledi.
Sekbilder Başkanı Selami Demir de bütün imkanları eğitime seferber ettiklerini vurguladı. İl genelinde 13 okuma salonu bulunduğunu anlatan Demir, "Evlerinde çalışma ortamı bulmayan öğrencilerimize yardımcı olmak istiyoruz. Bu öğrencilerimiz en iyisine layıktır. Bugün bu çocukları bu imkandan yararlanır, yarın başkası. Önemli olan çocuklarımızın elinden tutmaktır." ifadelerini kullandı. (CİHAN)