24 Aralık 2025
Altın 6218.177
BIST 11290.36
Dolar 42.8363
Euro 50.6319
Sterlin 58.05
Ankara 6°C

Bayraktepe Kayak Merkezi Sezonu Açtı

Bayraktepe Kayak Merkezi Sezonu Açtı
Sarıkamış'ta Bayraktepe Kayak Merkezi sezonu açtı.

Sarıkamış'ta Bayraktepe Kayak Merkezi sezonu açtı. Kar kalınlığının 55 santimetreye ulaştığı bölgede kayak pistleri karla dolarken, kayakseverler kayak için bölgeye akın etmeye başladı.

Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Sarıkamış kış turizmini açtıklarını, şanlı tarihiyle dünyada farklı bir yere sahip olan Sarıkamış’ın tarihinin yanında, kültürünü de turizmle birleştirerek hak ettiği yere getireceklerini söyledi.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise telesiyejle kaymaya çıkarken aşağıda ayı ve başakların ayak izlerinin görebildiğini, yine kuş sesleri içerisinde kayak yapıldığını ifade etti. Ermiş, "Buradaki karın en önemli özelliği nemsiz ve kristal olması, bunun sağladığı avantaj; kayarken çok güzel kar sesi duyabilirsiniz. Bu kar uzun süre tazeliğini korur. Sarıkamış’ın diğer bir özelliği kayak sezonunun uzun olması. Burada Nisan sonuna kadar kayak devam ediyor.” dedi.

Geçtiğimiz yıla göre 1.5 ay önceden sezonu açan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde şimdiden otellere rezervasyonların başladığı bildirildi. Bayraktepe 9 piste sahip olup, amatör kayakçıdan profesyonel kayakçılara her çeşit pist bulunuyor.

9 pistin uzunluğunun 25 kilometre olduğunu belirten yetkililer, telesiyejlerin; 4 sandalyeli ve 2 bin 800 kişi taşıma kapasitesine sahip olduğu ifade edildi. Sarıkamış Bayraktepe'nin; kristal kar yapısı nedeniyle eşsiz bir özelliğe sahip olduğu, dünyada sadece İtalya ile İsviçre Alplerinde bulunduğu kaydedildi. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir