21 Ağustos 2026
Altın 7085.15
BIST 14515.71
Dolar 48.0561
Euro 56.3161
Sterlin 65.4374
Ankara 30°C

Baz İstasyonuna Tonyalı Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Baz İstasyonuna Tonyalı Vatandaşlar Tepki Gösterdi
Trabzon'un Tonya ilçe merkezinde PTT'ye ait hizmet binasına kurulmak istenen baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi. PTT

PTT hizmet binasında yapılan onarım sırasında binanın çatısına yerleştirilen tabelaların arasına baz istasyonu cihazlarının montajının yapıldığını öğrenen vatandaşlar, PTT Başmüdürlüğü'nü faks yağmuruna tuttu. PTT Başmüdürlüğü'nün konuya duyarsız kalması nedeniyle bir grup vatandaş PTT binasına yürüyerek çalışanlara müdahale etti. Baz istasyonu kurmak için çalışan elemanlar, olay yerini terk etmek zorunda kaldı.

Daha önce Şehit Ayhan Güner İlköğretim Okulu yanına, Kaleönü Mahallesi Şangariya Mezarlığına ve ilçe merkezindeki özel bir binaya kurulmak istenen baz istasyonu, halkın tepkisi sonucu söktürülmüştü.

Bu kez devlete ait bina üzerine ve özellikle okulların yoğun olduğu bir bölgede baz istasyonu kurulmak istenmesi yoğun tepkilere neden oldu.

Baz istasyonu kurulmasına karşı çıkan vatandaşlar yaptıkları açıklamada şunları söylediler: "İletişime, haberleşmeye, teknolojik hizmete bir diyeceğimiz yok. Ama sağlığımızla kimsenin oynamaya hakkı yok. Yoğun yerleşim alanına baz istasyonu kurmak, insan sağlığını hiçe saymaktır. Bu bölgede dört tane okul, hastane, sağlık ocağı, askerlik şubesi binaları var. Çocuklarımızın tazecik beyinlerini radyasyon bombardımanına maruz bırakılmasını istemiyoruz. Bizim sağlığımız üzerinden birilerinin para kazanmasına izin vermeyeceğiz. Her türlü hukuk yoluna başvuracağız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir