Kapatılan DTP' yi de eleştiren Kılıç, DTP'nin parmaklıklar ardından ya da Kandil'den yönetilen bir parti olduğunu belirterek, "Vatana ve millete hayırlı olsun. Vatandaşlarımız asla provokasyona gelip de bu hain terörist grubun ekmeğine yağ çalmasın." diye konuştu.
7 Aralık Pazartesi günü itibariyle BBP Genel Merkezi tarafından Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atanan Bekir Kılıç, görevi eski İl Başkanı Nedat Türk'ten devraldı. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kılıç, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Kılıç, birliğin, beraberliğin sağlanması, toplumun doğru yönlendirilmesi, halkın refah ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri gerektiğini söyledi.
Kılıç bu bağlamda, ülkede BBP kadrolarına ihtiyaç olduğunu vurguladı. İktidar ve muhalefete yönelik de eleştirilerde bulunan Kılıç, "İktidar görevini doğru yapmıyorsa muhalefet bunu denetlemeli. Ancak bizim muhalefet partilerimiz ne yazık ki denetlemeyi bir yana bırakın, iktidarın yanlışına da yanlış, doğrusuna da yanlış diyerek muhalefet yapmaya çalışıyorlar. Eğer iktidar milletin aleyhine bir şey yapıyorsa çık karşısına muhalif ol. Ama faydalı bir iş yapmaya çalışıyorsa da sonuna kadar destek olun ve millete faydalı olun. Faydalı konularda iktidara yardım etmez isen kendi temsil ettiğin vatandaşa zarar vermiş olursun." diye konuştu.
DTP'nin kapatılması ile ilgili yorumda bulunan Kılıç, "Kendisini sözde Kürtlerin temsilcisi olarak gösterip ülkede yaşayan Türklerin saltanat içinde, Kürtlerin ise sayısız sorunlarının olduğu öne sürerek, ülkeyi kutuplaştırmaya çalışan bir parti kapatıldı. Anayasa mahkemesinin bu kararına hepimiz saygı göstermeliyiz. Çünkü bu parti asla Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olmamıştır. Olması da mümkün değildir. O parti sadece hain bir terörist örgütün temsilcisidir. Onlar da Kürtler tarafından değil, parmaklıklar ardından ya da Kandil'den yönetilen bir partiydi. Vatana millete hayırlı olsun. Vatandaşlarımız asla ve asla provokasyona gelip de bu hain terörist grubun ekmeğine yağ çalmasınlar." şeklinde konuştu.
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki şartları ile ilgili de değerlendirmede bulunan Kılıç, iktidarı eleştirerek, "Allah aşkına, şehit analarının, eşlerinin, çocuklarının, bu hainlerle çatışırken kolunu, bacağını, gözünü kaybeden gazilerimizin psikolojisini düzelttiniz mi ki, bu hainin psikolojisi ile uğraşıyorsunuz." açıklamasında bulundu.
Bir basın mensubunun BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili olarak sorusunu da cevaplandıran Kılıç, olayın kazanın tam olarak aydınlatılmış olmadığını, genel merkezin en ince ayrıntısına kadar konu ile yakından ilgilendiğini sözlerine ekledi. (CİHAN)

