1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bbp’li Döngel: Gerilim Siyaseti Değil Sağduyu Hakim Olmalı
Bbp’li Döngel: Gerilim Siyaseti Değil Sağduyu Hakim Olmalı

Bbp’li Döngel: Gerilim Siyaseti Değil Sağduyu Hakim Olmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirerek, Türkiye’ye gerilim siyaseti değil sağduyu hakim olmasını istedi.

A+A-

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Döngel, Taksim Gezi Parkı olaylarını değerlendirerek, Türkiye’ye gerilim siyaseti değil sağduyu hakim olmasını istedi.

Hüseyin Döngel, Türkiye’nin 13 gündür kavga ettiğini dile getirerek, kimsenin birbirini dinlemediği gibi çıkan olaylardan da gereken dersin alınmadığını söyledi. Döngel, Türkiye’nin bundan kalıcı bir zarar görebileceğinden endişe duyduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Türkiye, Taksim Gezi parkı eylemleri üzerinden bir kutuplaşmaya doğru gitmektedir. Gerilim ve kutuplaşmanın kimseye faydası olmaz, artık ortak akılla hareket edilmeli, sağduyu meydanlara ve ekranlara hakim olmalı, barışçıl mesajlar verilmelidir. Misillemelerle bu işler çözülmez. Yükselen tansiyon ve gerilim Sayın Cumhurbaşkanın, Sayın Arınç’ın sağduyulu açıklamalarıyla düşerken, Başbakanın yurda dönmesi ile tansiyon yeniden yükseleceğe benziyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Toplumun farklı kesimlerini geren, ayranını kabartacak anti demokratik eylemlere, şiddete, provokasyon ve kaosa kapı aralayacak söylem dil ve davranış kimden gelirse gelsin bunun karşısındayız. Demokrasilerde demokratik hak ve taleplerle herkes hakkını arayabilmeli, tepkilerini ve taleplerini ortaya koyabilmelidir. Ancak milletin mal ve can güvenliğini tehlikeye atacak, kamu mallarını kırıp dökecek, sokakları yakıp yıkacak davranışlarda bulunmak ve ülkeyi germek, ötekileştirmek ve kutuplaştırmak kimsenin hakkı değildir.”

Türkiye’nin geleceğinin sokak çatışmalarıyla, aklıselim dışı eylemler ve söylemlerle kurulamayacağını söyleyen Döngel, “Bu şekilde de hak aranmaz. Demokrasinin güvencesi sandıktır, lakin sandığa giden yolda da demokratik kurallar işletilmeli, demokratik yollar ve iletişim kanalları açık tutulmalıdır. Hak ve özgürlük ararken, demokratik itirazlarımızı ortaya koyarken başkalarının hakları ihlal edilmemeli, milletin ve güvenlik personelinin mal ve can güvenliği tehlikeye atılmamalıdır. Aynı şekilde ülkeyi yönetenler de karşı görüş ve taleplere hoşgörü ve olgunlukla yaklaşmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Bu olayların beş on ağaç meselesi olmadığı aşikardır” diyen Döngel, Taksim Gezi Parkı olaylarını; yıllardır izlenen gerilim siyasetinin, karşılıklı restleşmelerin, hoşgörüsüzlüğün, dengelerin alt üst olmasının ve siyasi ahlak ve erdemin yok olmasının neticesi olarak gösterdi. Döngel, bunun için öncelikle hükümet ve muhalefet liderlerinin herkesi kucaklayıcı, ortamı yumuşatıcı bir tavır sergilemelerini isteyerek, “Olayların demokratik talep meselesinin dışına taştığı ve tansiyonun yükseldiği bir dönemde hiç kimse oy devşirmenin, kendi cephesini kuvvetlendirmenin derdi ve gayretine düşmemelidir. Aksi takdirde olaylar da gerilim de artar. Gerilim daha da tırmandırılırsa bomba Türkiye’nin elinde patlar. Türkiye tuzaklanır ve ülke kaybeder.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.