21 Aralık 2025
Altın 5972.467
BIST 11341.9
Dolar 42.7981
Euro 50.141
Sterlin 57.2003
Ankara 9°C

Bbp'li Kılıç: 'Darbeciler Yargılanamaz' Sözü Kara Propaganda Ürünüydü

Bbp'li Kılıç: 'Darbeciler Yargılanamaz' Sözü Kara Propaganda Ürünüydü
Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, 12 Eylül referandumu öncesi 'darbeciler yargılanamaz' kara propagandasının gerçek o...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, 12 Eylül referandumu öncesi 'darbeciler yargılanamaz' kara propagandasının gerçek olmadığının ortaya çıktığını söyledi.

Ali İhsan Kılıç, 12 Eylül 1980 darbesinin hayatta olan komutanları Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yıllar sonra hâkim karşısına çıkacak olmasının Türk demokrasi adına sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Referandum sürecinde 'hayır' cephesinin bilinçli bir şekilde darbecilerin yargılanmayacağı propagandası yaptığının altını çizen Kılınç, "12 Eylül referandumuna halkın sandıkta 'evet' demesi ile ülkede darbe şakşakçılığı, postal öpücülüğü, ordu göreve ve milli iradeye muhtıra verme devri sona erdi." dedi.

Kılınç, "Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın 'Anayasayı zorla değiştirmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanması istemli iddianameyi 15 günlük inceleme süresinin dolmasını beklemeden kabul etmesi Türk demokrasisi adına çok güzel bir gelişme. Demokrasiyi 32 yıl önce silah zoruyla değiştirenlerin yaşı 95 de olsa yargılanması ülkenin sivilleştiğinin bir göstergesidir." diye konuştu.

"Bu yargılamanın ilk cesur yüreği savcı Sacit Karasu olmuştur." diyen Kılınç, "Sacit Karasu, Adana Cumhuriyet Savcısı iken 12 Eylül darbesini yapan askerî yönetimin Kenan Evren başta olmak üzere yargılanması için Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne sunduğu iddianamesi yok sayılmıştı. Ardından da görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle savcılıktan uzaklaştırıldı. İddianameyi düzenleyerek 'anayasal' görevini yapmıştı, ancak bugün bunun bedelini 'avukat bile olamamakla' ödemişti. Referandum ülkemizde milli irade üzerindeki siyasi vesayete son verdi." şeklinde konuştu.

Kılınç, başta Side Belediyesi olmak üzere yurt genelinde Kenan Evren adına verilen bulvar, cadde, üst geçit, alt geçit, köprü, okul, hastane ve sağlık ocaklarının acilen isimlerini değiştirilmesinin ülke demokrasisi adına bir gurur kaynağı olacağını kaydetti.

CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir