17 Haziran 2026
Altın 6448.51
BIST 14473.83
Dolar 46.3105
Euro 53.8654
Sterlin 62.0168
Ankara 29°C

BDDK'dan Dost Katılım Bankası'na kuruluş izni

BDDK'dan Dost Katılım Bankası'na kuruluş izni
BDDK 10 milyar lira kuruluş sermayeli Dost Katılım Bankası A.Ş.'nin kurulmasına izin verdi.

BDDK’nin 11 Haziran 2026 tarihli kararına göre;

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş., Desto Atık Yönetimi A.Ş., Dost Global Danışmanlık A.Ş., GDP Gıda Paketleme Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Es Global Gıda Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yapılan başvuru değerlendirildi.

Kurul, ilgili yönetmelik ve Bankacılık Kanunu hükümleri kapsamında, Türkiye’de 10 milyar TL kuruluş sermayeli “Dost Katılım Bankası A.Ş.” unvanlı bir katılım bankası kurulmasına izin verilmesini kararlaştırdı.

Karar, 17 Haziran tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan BDDK Kurul Kararı ile duyuruldu.

BDDK’nin kararı, Dost Katılım Bankası için bankacılık sektörüne giriş sürecinin ilk aşaması niteliğinde. Kuruluş izni, bankanın tüzel kişilik ve organizasyon yapısını oluşturmasının önünü açıyor. Ancak bir bankanın müşteri kabul etmesi, fon toplaması ve bankacılık işlemlerine başlaması için ayrıca BDDK’den faaliyet izni alması gerekiyor.

Katılım bankaları, geleneksel mevduat bankalarından farklı olarak faizsiz finans ilkeleriyle çalışıyor. Bu modelde toplanan fonlar faiz geliri yerine ticaret, ortaklık, kira sertifikası, finansman ve kâr-zarar paylaşımı gibi yöntemlerle değerlendiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir