21 Ağustos 2026
Altın 7078.16
BIST 14515.77
Dolar 48.0594
Euro 56.1838
Sterlin 65.4026
Ankara 35°C

Bdp, Anayasa Değişikliği Konusunda Yapıcı Olacak!!

Bdp, Anayasa Değişikliği Konusunda Yapıcı Olacak!!
BDP Grup Başkanvekili Ayla Ata Akat, Anayasa değişikliği taslağı konusunda yapıcı bir muhalefet ortaya koyacaklarını söyledi.

Başbakan Yardımcı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yaptığı uzlaşma ziyaretinin ardından konuya ilişkin soruları yanıtlayan Akat, taslak hakkında bilgi edindiklerini söyledi.

Metin üzerinde çalışma yaptıktan sonra görüşlerini kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden Akat, Anayasa değişikliği konusunda yapıcı olacaklarını söyledi.

Anayasa değişikliği konusunda kendilerinin de kırmızı çizgileri olduğunu kaydeden Ata, bunları Anayasa Komisyonu'nda gündeme getireceklerini söyledi.

Ata, mevcut Anayasa'nın toplumsal ihtiyaçlara cevap veremediğini, bu yüzden tümden olmasa bile kısmi olarak değişikliğin önemli olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir