Bulvar Caddesi'nde seçim otobüsü üzerinden halka seslenen Demirtaş, Bursa ve Hatay'da çıkan olaylara değindi. Olaylardan hükümeti sorumlu tutan Demirtaş, birlik beraberlik ve kardeşten yana olduklarını ifade etti. Hakkarililerden referandumu boykot etmelerini isteyen Demirtaş, şöyle konuştu: "Referandumda ne 'evet', ne 'hayır' deyin, sandıkları boş gönderin. İçine kına doldurup Cemil Çiçek'e gönderilim. Böylece ilk Kürtçe'yi kendisi öğrenmiş olacaktır. Hakkari mademki Türkçe bilmiyor, biz de kendisine Kürtçe'yi öğreteceğiz."
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le birlikte katıldığı Nijerya temaslarında ziyaret ettikleri Türk okulunda yerli öğrencilerin Türkçe konuştuğunu anlatmıştı. Türkiye'nin henüz eğitim meselesini çözemediğine dikkat çeken Çiçek, "Nijeryalılara Türkçe'yi öğrettik, Hakkari'dekine, Diyarbakır'dakine halan Türkçe'yi öğretemedik. Bu, devletimizin ayıbıdır, bizim ayıbımızdır. Çünkü eğitime yeteri kadar önem vermedik, veremedik. Bunun bedelini yoksulluk olarak ödüyoruz, terör olarak ödüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
PERVİN BULDAN RAHATSIZLANDI!
Bu arada Selahattin Demirtaş konuşma yaparken hemen yanında bulunan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, aşırı sıcaktan dolayı aniden rahatsızlandı. Otobüse çıkan 112 Acil görevlileri Buldan'ı aşağıya indirerek ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Buldan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
