1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Belçika'da art arda bombalı saldırılar
Belçikada art arda bombalı saldırılar

Belçika'da art arda bombalı saldırılar

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanındaki patlamalarda 14 ve Brüksel metrosundaki patlamada ise 20 kişi olmak üzere toplam ölü sayısı 34'e yükseldi. Patlamalarda 170 kişi de yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

A+A-

Havalimanındaki saldırının intihar saldırısı olduğu kesinleşti. Saldırgan patlamadan önce silahla çevreye ateş açtı. Ayrıca havaalanında Kalaşnikof marka bir tüfek bulunduğu açıklandı. Havalimanında ayrıca patlamamış bir intihar yeleği de bulundu

Brüksel'deki patlamada bir Türk'ün ağır yaralandığı öğrenildi. bombalı saldırılar sonrasında Türk vatandaşlarının yoğunlukta ikamet ettiği ve Türk mahallesi olarak adlandırılan Schaerbeek belediyesinde bir takım polis baskınları düzenlendiği bildirildi.

Belçika Federal Savcılığı, Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapılan baskınlarda çiviyle güçlendirilmiş patlayıcı, kimyasal madde ve IŞİD bayrağı bulunduğunu açıkladı.

Brüksel'den gelen patlama haberleri dünya kamuyonu ayağa kaldırdı. Brüksel Savcısı’nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı’ndaki saldırıyı intihar bombacısının gerçekleştirdiği belirtildi. Savcılık bürosuna göre, havalimanı ve kent içindeki Maelbeek metro istasyonunda meydana gelen toplam 3 patlamada en az 34 kişi öldü, 170 kişi de yaralandı.

Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu.

Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika’nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıkları, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.

"IŞİD BAYRAĞI BULUNDU"

Belçika Federal Savcılığı, Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapılan baskınlarda çiviyle güçlendirilmiş patlayıcı, kimyasal madde ve IŞİD bayrağının bulunduğunu açıkladı.

Savcılığın yazılı açıklamasında, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen 3 terör saldırısından sonra, tüm ülke çapında polisin birçok yerde arama gerçekleştirdiği belirtildi. Bunlardan birinin de Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, "Schaerbeek'te çiviyle güçlendirilmiş patlayıcı, kimyasal madde ve IŞİD bayrağı bulundu" denildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bu sabah Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında en az 34 kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı.

Terör örgütü IŞİD'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye çıkartıldı. Tüm sosyal etkinliklerin iptal edildiği, okullar, alışveriş merkezleri, sinemalar ve tiyatroların kapatıldığı Belçika'da, Federal Savcılık, gazetecileri soruşturmanın seyrini tehlikeye sokacak bilgiler paylaşmamaları için uyardı.

Polis birçok noktaya baskınlar düzenlerken, hava yolu seferleri iptal edildi. Tren ile 2 ve 6 numaralı metro seferleri yerel saatle 16.00'da (TSİ 17.00) yeniden başladı. Ancak istasyonlarda güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırılara birçok ülkeden tepki gelirken, Avrupa'da alarma geçildi.

BRÜKSEL’DEKİ PATLAMADA BİR TÜRK YARALANDI

Brüksel havalimanındaki bombalı saldırıda bir Türk ağır yaralı olarak Leuven hastanesine kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.