Altın 5562.064
BIST 10565.74
Dolar 42.315
Euro 49.1524
Sterlin 55.7387
Ankara -1°C

Belçikalı Bakan, Uib'i Ziyaret Etti

Belçikalı Bakan, Uib'i Ziyaret Etti
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB)’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ingrid Lieten ve beraberindeki heyet...

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB)’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen Belçika Flaman Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ingrid Lieten ve beraberindeki heyet, UİB’de yetkililerle buluştu.

Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salih Çalı tarafından karşılanan heyette, Başbakan Yardımcısı Ingrid Lieten’in yanı sıra Belçika Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Flaman Meclisi Senatörü Fatma Pehlivan ve Belçika hükümeti kamu görevlileri yer aldı.

Dr. Salih Çalı, UYMSİB kanalıyla ihraç edilen ürünler hakkında heyeti bilgilendirdi. 2 ülke genelinde ve Bursa özelinde ticari işbirliklerinin artırılması adına yapılabileceklerin değerlendirildiği toplantıda Başkan Çalı, şunları kaydetti: "Bursa’nın nadide meyveleri siyah incir, armut, kiraz, şeftali ve zeytin gibi ürünlerimizi iç piyasanın yanında ve dış pazarlarda hak ettiği değeri korumak için sürekli çalışıyoruz. Gıda güvenliği ve kalite başta olmak üzere ürünlerimizin en mükemmel şekilde üretilmesi ve dünya pazarlarında yer bulması için faaliyetlerimizi buna göre planlıyoruz. Bu ziyaret ve bundan sonra daha da yoğunlaştırılacak ticari ilişkilerle Belçika’ya yaptığımız ihracatı daha üst seviyelere taşıma düşüncesindeyiz."

"GELİŞEN TEKNOLOJİLERE GÖRE ÜRETİM YAPIYORUZ"

Gelişen teknolojilere ayak uydurarak, kalite ve sağlık standartlarına uygun üretim yöntemlerini benimsediklerini hatırlatan Çalı, yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulü olarak başta Avrupa olmak üzere dünyaya ihraç edilen ürünler ve ihracat değerleri hakkında bilgi verdi.

Bursa’da tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde Ar-Ge çalışmalarına yön veren kurum olan Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM)’nin kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı.

Otomotiv, tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon sektörlerine ilişkin üretim ve ihracat bilgilerinin de paylaşıldığı heyet, UİB’in ardından Oyak Renault, Korteks ve Çoşkunöz firmalarını ziyaret etti. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir