22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Belediye Başkanı Savaş: Asi Nehri, Antakya'nın Gerdanı Olacak!

Belediye Başkanı Savaş: Asi Nehri, Antakya'nın Gerdanı Olacak!
Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, suyu eksilmeyen, temiz görüntülü ve kokusuz bir nehir için çalışmalar yaptıklarını belirterek, bittiğinde Asi'nin Antakya'nın gerdanı olacağını söyledi. Antakya Belediyesi ile

Antakya Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) 63. Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Asi Nehri içerisinde ortaklaşa başlatılan temizlik çalışmaları sürüyor. Kısa süre içerisinde, susuz ve kokulu Asi Nehri yerine; suyu eksilmeyen, temiz görüntülü ve kokusuz bir Asi Nehri için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Başkan Savaş, temizlik çalışmalarının tamamlanmasının ardından vatandaşlara da görevler düştüğünü söyledi. Savaş, Asi Nehri'nin korunması için halkın da bilinçli davranması gerektiğini belirtti.

Asi Nehri'nin sürekli temiz kalması için beldelerden Asi'ye akan suyun da temiz olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Savaş, bu çerçevede İller Bankası ile çevre belde belediyelere arıtma tesisi kurulması için ortak bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Önümüzdeki hafta bu konuda Ankara'da bir toplantı yaparak, hem Asi'yi, hem de Asi'ye akan iki dereyi ıslah etmeyi planladıklarını açıklayan Savaş, bu çalışmalar yapılırken görüntü kirliliği yaşanabileceğine dikkat çekerek, "Kentin gözbebeği Asi Nehri'nin layık olduğu çağdaş görünüme kavuşması amacıyla yapılması zorunlu olan bu çalışmalara vatandaşlardan da manevi destek bekliyoruz." dedi.

Asi Nehri'nin temizliği için, Dostluk ve Reyhanlı barajlarının kurulmasını olmazsa olmaz olarak değerlendiren Savaş, "Reyhanlı ve Dostluk Barajları ve Lastik Bent sayesinde Asi Nehri'nde istenildiği kadar su tutulabilir. Bu çalışmalarla, Asi Nehri Islah Projesi iyileştirildi diyebiliriz. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra Asi Nehri, Antakya'nın gerdanı olacak. Peyzaj çalışmaları da tamamlandığında, vatandaşlarımız Asi Nehri'nin kenarlarında oturup zaman geçirebilecek, hem de Asi Nehri'nin iki yakasını yürüyüş parkı olarak kullanacaklar. Bizim amacımız, kokusuz ve sulu bir asi nehri oluşturmaktır. Antakya, gelecek yıl kokusuz, sulu ve hoş görünümlü bir Asi Nehri ile buluşacak." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir