17 Aralık 2025
Altın 5933.019
BIST 11348.83
Dolar 42.6935
Euro 50.0884
Sterlin 57.086
Ankara -1°C

Belediye'den, Sağlıklı Hayat İçin Spora Davet

Belediye'den, Sağlıklı Hayat İçin Spora Davet
Trabzon Belediyesi’nin, sağlıklı bir hayat için başlattığı 'Adım Adım 10 Bin Adım' projesi başladı.

Trabzon Belediyesi’nin, sağlıklı bir hayat için başlattığı 'Adım Adım 10 Bin Adım' projesi başladı. Yürüyüş ve spor yapmanın önemine dikkat çekmek amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında yapılan ilk yürüyüşe; Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, öğrenciler, vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Sahildeki yürüyüş yolunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, sağlıklı hayat için yürüyüşün çok önemli olduğuna dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, günde 5 kilometre yürüyen bir insanın kalp ve damar hastalıklarına kapılma riskinin yüzde 40 oranında azaldığını belirterek, “Dünyanın hiçbir ilacı bunu sağlamıyor.” dedi.

Projeyle sporun önemine ve obeziteye dikkat çekmeyi amaçladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti: “Obeziteye yakalanmamak için günde 5 bin metre yürüyüş yapmak gerekiyor. Beslenmemize de dikkat ettiğimizde, uzun bir ömrü sağlıklı olarak yaşama imkanını temin etmiş olacağız. Bu projenin ilk adımını geleceğimizin teminatı gençlerimizle başlatıyoruz. Bir sonraki programımızda kamu kurum ve kuruluşlarımızın, belediyemizin çalışanları ile devam ettireceğiz. Daha sonraki programımızı da vatandaşlarımızın katılımıyla devam ettireceğiz. Bir sonraki programımızı da ailelerin katılımıyla gerçekleştirileceğiz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu, bütün Trabzonluları her gün Kemerkaya ile Beşirli mahalleleri arasında yaptıkları 5.6 kilometrelik yürüyüş yolunda spor yapmaya davet etti.



CİHAN

Belediye'den, sağlıklı hayat için spora davet

Belediye'den, sağlıklı hayat için spora davet

Belediye'den, sağlıklı hayat için spora davet

Belediye'den, sağlıklı hayat için spora davet

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir