19 Ağustos 2026
Altın 6931.45
BIST 14458.98
Dolar 47.9262
Euro 55.9705
Sterlin 65.0588
Ankara 32°C

Belediyenin Yeni Aldığı 39 Araç Hizmete Girdi

Belediyenin Yeni Aldığı 39 Araç Hizmete Girdi
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kendi gelir kaynaklarıyla 2 milyon 300 bin liraya alınan araçlar düzenlenen törenle hizmete girdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye İkmal Müdürlüğü'nde düzenlenen törende yeni alınan hizmet araçlarının tanıtımını yaptı.

Törende konuşan Başkan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesi'nin bir yandan yol, altyapı, tesisler, parklar ve ağaçlandırma çalışmalar yaparken, bir yanda da kendine ait iş makineleri, araç ve gereçleri de sürekli yenilediğini söyledi.

2 milyon 300 bin TL'lik 39 hizmet aracını belediye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Çoban, çok yakın bir zamanda bu araçlara yenilerini ekleyeceklerini bildirdi. Kullanım ömrünü doldurmuş, bakım ve yakıt maliyetleri yüksek bütün araçları yenilemek istediklerini ve konuda kararlı olduklarını belirten Çoban, "Biz bu 1,5 yıl süre içerisinde geçtiğimiz 5 yıllık seçim dönemi içerisinde alınan araç, gereç ve ekipmandan çok daha fazlasını aldık. Önümüzdeki 3,5 yılda da bu tür yenilemelerimiz devam edecek." dedi.

Bu araçları almak için İller Bankası'na kredi için müracaat ettiklerini aktaran Başkan Çoban, "Kredimiz çıktı. Ancak geç çıktı. Fakat biz kredimiz çıkıncaya kadar mali olarak güçlendik ve gelirlerimiz arttı ve bu krediye ihtiyaç duymadan peşin para ile kendi öz gelirlerimizle bu araçları aldık. Bu araçların paraları tamamen ödendi ve hiç bir kredi borcu yok. Önümüzdeki dönemde alacağımız bütün araçları da peşin para ile alacağız. Hiçbir yerden kredi kullanmadan alacağız. Yani 2010 yılı sonuna kadar araç, gereç ve ekipman için 6 milyon TL para harcamış bir belediye olacağız. Bu araçları da kredi kullanmadan kendi paramız ile peşin alacağız. Şu anda krediye ihtiyaç duymuyoruz. İhtiyaç duyarsak kullanırız." diye konuştu.

Alınan araçlar ise şu şekilde: "1 cenaze nakil aracı, 5 binek otomobil, 4 kamyon, 13 kamyonet, 7 motosiklet, 1 sıcak asfalt atma aracı, 3 kazıcı yükleyici kepçe, 3 silindir, 1 kompresör ve 1 adet asfalt serici."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir