05 Kasım 2026
Altın 6657.97
BIST 11478.13
Dolar 50.0593
Euro 56.4634
Sterlin 67.4706
Ankara 10°C

Bereketin Sembolü Aşure Eyüp'te Dağıtıldı

Bereketin Sembolü Aşure Eyüp'te Dağıtıldı
Eyüp Belediyesi, her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak gerçekleştirilen aşure dağıtımını bu sene de altı ayrı noktada gerçekleştirdi.

Eyüp Belediyesi, her yıl Muharrem ayında geleneksel olarak gerçekleştirilen aşure dağıtımını bu sene de altı ayrı noktada gerçekleştirdi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, geçtiğimiz cuma günü Eyüp Sultan Camii Meydanı'nda kurulan kazanlarda vatandaşlara aşure ikram etmişti. Bugün ise 5 ayrı mahallede Eyüplülere aşure dağıtıldı.

Bereketin sembolü aşureler, bugün öğle namazı sonrası Alibeyköy Büyük Cami önü, Kemerburgaz Cami önü, Göktürk Merkez Cami önü, Yeşilpınar Özlem Çarşısı girişi ve Rami Meydanı’nda dağıtıldı.

Yaklaşık üç bin kişilik hazırlatılan aşure için şu malzemeler kullanıldı: 50 kg. Yarma, 50 kg. Nohut, 50 kg. Fasulye, 40 kg. Kayısı, 20 kg. Günkurusu kayısı, 40 kg. Kuru üzüm, 30 kg. Kuş üzümü, 40 kg. Fındık, 40 kg. Ceviz, 20 kg. Nişasta, 60 paket gülsuyu, 40 kg. Kuru incir, 2 kg tarçın, 2 kg karanfil ve 300 kg. Şeker. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir