21 Ağustos 2026
Altın 7084.97
BIST 14495.24
Dolar 48.0613
Euro 56.2869
Sterlin 65.6988
Ankara 30°C

Beşikdüzü'nde Mayıs Yedisi Şenliği Başladı

Beşikdüzü'nde Mayıs Yedisi Şenliği Başladı
Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen ve üç gün sürecek olan Uluslararası Mayıs Yedisi Şenliği çeşitli etkinliklerle başladı.

Doğu Gözaçan Kültür Parkında saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve Atatürk anıtına festival çelenginin sunulmasıyla start alan şenlikte konuşan Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, şenliklerin insanların tanıştığı, kaynaştığı, coğrafi zenginliklerin, kültür ve sanatın tanıtıldığı, gelenek ve göreneklerin yaşatılıp gelecek kuşaklara aktarıldığı çok önemli organizasyonlar olduğunu belirterek, '"Bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz şenliğimizle ilçemizin ve bölgemizin ortak kültürü olan mayıs yedisi geleneğimiz yaşatılacak. Güzel ilçemizin coğrafi güzellikleri, kültür ve sanat özellikleri dünyaya tanıtılacaktırb." dedi. Uzun, 20 Mayıs 2000'de kontrolsüz olarak bu şenliğin yapılması sonucu 38 kişinin boğulduğunu anımsatarak, ''Bu acı günü unutmamız mümkün değildir. Onların acıları hala yüreğimizde, 38 şehidimizi bir kez daha rahmetle anıyorum." diye konuştu.

Daha sonra, festivale katılanlar, Sahil Caddesi boyunca yürüyüş yaptı. Birinci gün ayrıca Kızılay, Ağasar, okullar, ADD stantlarının ve Beşikdüzü karma resim sergisinin açılışları yapıldı. Beşikdüzü Kız Melek Lisesi tarafından hazırlanan yöresel yemekler konuklara ikram edildi. Daha sonra halkoyunları gösterileri ardından, konserlerde yöresel sanatçılar sahne aldı.

Şenliğe AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Beşikdüzü Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Yeşilköy Beldesi Belediye Başkanı Zülküf Dilli, Oğuz Beldesi Belediye Başkanı Şakir Yenigün, daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir