1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beşiktaş ile Samet Aybaba'nın yolları resmen ayrıldı
Beşiktaş ile Samet Aybabanın yolları resmen ayrıldı

Beşiktaş ile Samet Aybaba'nın yolları resmen ayrıldı

Beşiktaş'ta, Samet Aybaba dönemi resmen sona erdi!..

A+A-

Siyah-Beyazlı takım KAP'a yaptığı açıklamada, sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiğini belirtti. Açıklamada Samet Aybaba'nın alacağı olan 1.550.000.TL'nin 10 taksitte ödeneceği belirtildi!..

İŞTE O AÇIKLAMA

Şirketimiz ile Samet Aybaba arasındaki 28.06.2012 tescil ve başlangıç tarihli Türkiye Futbol Federasyonu Teknik Adam Sözleşmesi taraflar olarak karşılıklı rıza ve muvafakatimizle 27.05.2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere karşılıklı olarak feshedilmiştir.

Buna göre;

1. Şirketimiz, Fesih tazminatı olarak,  2013/2014 futbol sezonuna ilişkin garanti ücret tutarı olan toplam 1.550.000.-TL'nı Samet Aybaba'ya ilki 31 Ağustos 2013 tarihinde olmak üzere bu tarihi takip eden ayların işgünü olan son günlerinde her biri 155.000.-TL'lik taksitler halinde toplam 10 taksitte ödeyecektir.

2. Samet Aybaba'nın 2013/2014 futbol sezonunda başkaca bir Kulüple (Şirketle) sözleşme imzalaması halinde, 2013/2014 futbol sezonunda yeni kulübünden alacağı ücret Şirketimiz tarafından Samet Aybaba'ya ödenecek ücretten düşülecek olup, iki ücret arasındaki fark yine anılan tarihlerde aylık olarak Şirketimiz tarafından Samet Aybaba'ya ödenecektir. 

AYBABA'NIN BEŞİKTAŞ KARNESİ

Beşiktaş'ın efsanevi futbolcularından Samet Aybaba, 1988 yılında futbolcu olarak ayrıldığı siyah-beyazlı kulübe Haziran 2012'de teknik direktör olarak geri dönmüştü..

Aybaba'nın "en büyük hayalim" dediği hedefi sonunda gerçekleşmişti. Ancak Aybaba'nın önünde zorlu bir yol vardı. Beşiktaş kulübü,, özellikle mali açıdan tarihinin en kötü günlerini yaşıyordu. Yönetim, maliyeti ucuz oyunculara yöneldi. Hatta Simao ve Quaresma gibi yüksek maaşlı yldızlar takımdan ayrıldı.

Zorlu yolda talihsiz sakatlıklar da eklendi. Önce İsmail Köybaşı milli takımda, ligin 2. haftası da Mustafa Pektemek ağır sakatlıklar yaşayarak uzun süre takımdan ayrı kaldı. Siyah-beyazlılar lige iyi başlamadı. İlk 8 haftada sdece 2 galibiyet alınırken, kaybedilen 15 puan Samet Aybaba üzerindeki kuşkuyu daha da artırdı. Ancak 9. haftadan sonra siyah-beyazlılar çıkışa geçti. Özellikle Fernandes, Oğuzhan, Holosko, Olcay ve Almeida beşlisinin her geçen hafta yükselen formu ilk yarı sonunda Beşiktaş'ı lider Galatasaray'ın sadece 3 puan gerisine taşıdı.

Devre arasında Niang, Gökhan Süzen ve Dentinho takviyeleri de yapıldı. 24. haftada Fenerbahçe derbisinin kazanılmasının ardından Samet Aybaba artık sezon başından beri sözünü ettiği gizli hedefi de açığa vurmuş, camia şampiyonluğu telaffuz etmeye başlamıştı. Ancak o haftadan sonra siyah-beyazlılar istikrarsız bir görüntüye büründü. Şampiyonluk şansının kaçmasının ardından şampiyonlar ligi için 33. haftaya kadar umutlar korundu ancak, Beşiktaş sezonu 3. sırada bitirdi.

Aybaba rakiplerine göre oldukça düşük bir bütçeyle kurulan takımı önceki 2 yılın aksine ilk 3'e sokmayı başarmıştı. Ancak takımda yaşanan üst üste sakatlıklar puan kayıpları sonrası futbolculara yönelik söylemleri ve Fernandes ile Almeida başta olmak üzere yabancı oyuncularla yaşadığı diyalog sıkıntıları deneyimli teknik adamın sonunu hazırladı.

Sezonun bitmesinin ardından da Samet Aybaba, 25 yıl sonra teknik direktör olarak döndüğü yuvasından ve kariyerinin 11. takımından ayrıldı!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.