1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. "Beşiktaş’tan Teklif Almadım"
Beşiktaş’tan Teklif Almadım

"Beşiktaş’tan Teklif Almadım"

Futbolculuk ve antrenörlük hayatında başarılara imza atan Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş kulübünden resmi bir teklif almadığını ifade etti.

A+A-

Futbolculuk ve antrenörlük hayatında başarılara imza atan Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş kulübünden resmi bir teklif almadığını ifade etti. Sağlam, 4 takımdan gelebilecek teklifleri hiç düşünmeden kabul edebileceğini ve bunlar arasında Beşiktaş olduğunu ifade ederek, “Beşiktaş, kısıtlı imkanlarla Samet Aybaba ile başarılı bir sezon geçirdi. Samet Aybaba ile yola devam edilmesi gerekir.” yorumunu yaptı.

Ertuğrul Sağlam, Melikşah Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen “Ertuğrul Sağlam ile Futbol Dünyası” konulu söyleşiye katıldı. Çok sayıda öğrenci ve öğretim üyesinin ilgi gösterdiği söyleyişi de Sağlam, konuşmasının yanı sıra öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi.

Bir öğrencinin “Beşiktaş ya da herhangi bir takımdan teklif aldınız mı?” sorusuna cevap veren Ertuğrul Sağlam, “Hayır” cevabını verdi. Sağlam, Beşiktaş kulübünden kendisine gelen bir resmi teklifin bulunmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Böyle bir teklif geldiğinde değerlendirmem ne olacağını söylemek doğru olmaz. Teklif gelirse belli olur. Ama benim hayatımda önemli takımlar var. Samsunspor var. 10 yılım geçti. Önemli şehir ve takımdır. Kayserispor benim antrenörlük kariyerimde çok hızlı yükseldiğim takım ve şehirdir. O nedenle çok önemlidir. Beşiktaş’ta 8 yılım geçti ve çok önemlidir. Bursaspor benim 4 yıl görev yaptığım takımdır. Allah’ıma şükürler olsun ayrıldığım 4 takımdan da güzel ayrıldım.

Kayseri’den davet geliyor ve ben gönül huzuru ile şehre geliyorum. Buradan Kayserispor’un kapısından rahatlıkla giriyorum. Oradaki insanlarımız bana saygıda kusur etmiyor ve iyi karşılıyor. Bursaspor öylesine. Bursa halkı ve Bursasspor’da hoş karşılanıyorum. Biz ne zaman ve nerede doğru olarak ayrılacağımızı gösterdiğimizi düşünüyorum. Kaldı ki bu 4 takımdan gelecek teklifleri hemen değerlendirir ve rahat bir şekilde gelirim. Şuan bana gelen bir teklif yok.”

Samet Aybaba’nın kısıtlı imkanlara rağmen başarılı bir sezon geçirdiğini aktaran Sağlam, “Tebrik etmeliyiz. Burada Trabzonspor ve Beşiktaş’ta antrenörlerle devam etmelidir. Samet Aybaba ile yoluna devam etmeliydi. Bursaspor Hikmet hoca ile devam etmelidir. Ona da kendi takımını kurmada ve başarılı olma adına şans verilmelidir.” diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam, futboldaki şiddete dikkat çekerek, alınan kupa, alınan şampiyonlukta bir kişi hayatını kaybetmişse o kupanın ve şampiyonluğun hiçbir değeri olmayacağını ifade etti. Sağlam, Türkiye’nin futbolda önceliğinin ne alt yapı, ne milli takım ne de başka bir konu olmaması gerektiğini ve öncelikli sorunun şiddet ve şiddetin engellenmesi olması gerektiğini savundu.

Aile içine kadar futbolun her yönüyle sirayet ettiğini aktaran Sağlam, takımı yenilen insanın sabah bunu bahane ederek işe gitmeme, öğrencinin bunu bahane ederek okula gitmemi gibi kararlar alır duruma geldiğinin altını çizdi. Sağlam, kazanmanın ve kaybetmenin insanlar arasında birbirine üstünlük gibi değerlendirilmemesini isteyerek, takımı kazanan taraftarın ertesi gün sevinci ve büyüklenerek hareketlerde bulunmasının yanlışlığına işaret etti. Bunun karşılığında takımı yenilen insanında bir eziklik içinde gününü geçirmesinin doğru olmadığını ve bunun sonlandırılması gerekliliğine işaret etti.

Ertuğrul Sağlam, şiddetin önlenebilmesi için alınan bazı kararların olduğunu ve bu yöndeki kanunların uygulanması gerekliliğine dikkat çekerek, “Eğer biz futbola bakış açımızı değiştirmezsek, bence deplasman yasağı devam etsin. Futbola bakış açımızı ılımlı yapar saygılı olmayı öğrenir. Emeğe saygıyı gösterirsek o zaman herkes her yere gitmelidir.” şeklinde konuştu.

Sağlam, hayatından kesitler ve örneklerle sürdürdüğü konuşmada, Türkiye’de yabancı futbolcu sayısının kademeli olarak azaltılmasının yararlı olacağını anlattı. Milli takımında sorunlar yaşamaması adına alt yapılara ağırlık verilmesini isteyen Sağlam, “Büyük kulüplerimiz, bütün kulüplerimiz artık alt yapısına ağırlık vermeli. Gençlerimize fırsat vermeli. Bunun içinde yabancı oyuncu saylısı kısıtlaması doğru bir karar olacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Memduh Boydak, Ertuğrul Sağlam’a günün anısı için üniversitenin plaketini verdi.
CİHAN

Ertuğrul Sağlam: Beşiktaş’tan teklif almadım

Ertuğrul Sağlam: Beşiktaş’tan teklif almadım

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.