1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bianchi'den acı haber
Bianchiden acı haber

Bianchi'den acı haber

Geçen sene Japonya GP'sinde geçirdiği kaza sonucu başından ağır yaralanan ve aylardır komada yatan Fransız Formula 1 pilotu Jules Bianchi yaşamını yitirdi.

A+A-

25 yaşındaki Formula 1 pilotu Jules Bianchi, geçirdiği kazadan 9 ay sonra Fransa'da hayatını kaybetti.

Bianchi, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın geçen sezon Japonya Grand Prix'sinde kaza yapan bir aracı kaldırmaya çalışan vince çarparak başından ağır şekilde yaralanmıştı. Genç pilot kaza sonrası Japonya'da beyin ameliyatı geçirmişti. Yapay komadan uyandırılmasının ardından Fransa'nın Nice kentinde bulunan hastaneye nakledilen Bianchi'nin sağlık durumunda bir ilerleme kaydedilmemişti. Genç sürücü, 9 ay komada yattığı hastanede hayata veda etti.

"ACIMIZIN TARİFİ MÜMKÜN DEĞİL"
Oğullarının tedavi sürecinde emeği geçen tüm doktorlara şükranlarını sunan ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eden Bianchi ailesi, "Jules, her zaman yaptığı gibi sonuna kadar savaştı ancak verdiği mücadele, bugün sona erdi. Acımız çok büyük ve tarifi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

FERRARI'NİN AKADEMİSİNDE YETİŞMİŞTİ
Ferrari takımının genç sürücüler akademisinden yetişen Fransız pilot, 2007'de Fransa Formula Renault 2.0, 2008'de Formula 3 Masters ve 2009'da Formula 3 Avrupa Serisi şampiyonu olduktan sonra Ferrari (2011) ve Force India (2012) test pilotluğu yapmıştı.

2013'te Marussia Formula 1 Takımı'yla sözleşme imzalayan Bianchi, 2014 Monaco Grand Prix'sinde 9. olarak 2012'de şampiyonada yarışmaya başlayan takıma, ilk puanlarını kazandırmıştı.(ntvspor)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.