20 Aralık 2025
Altın 5972.467
BIST 11341.9
Dolar 42.7981
Euro 50.141
Sterlin 57.2003
Ankara -2°C

Biçerdöverler Hasadı Tamamlayarak Yozgat'a Dönmeye Başladı

Biçerdöverler Hasadı Tamamlayarak Yozgat'a Dönmeye Başladı
Türkiye tarımının önemli bir kısmının hasadını yapan Yozgat'ın Yerköy ve Şefaatli ilçelerindeki yaklaşık 2 bin biçerdöverci, hasat mevsimi için gittiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi hasadını tamamlayarak dönmeye başladı. Bu yıl hububat hasadının ço

Bu yıl hububat hasadının çok iyi olduğunu belirten biçerdöverciler, "Allah'a şükür, bu yıl oldukça bol yağış oldu. Tabi bu da ekili ürünlere yaradı. Bizler Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da hububatın biçimini yaptık. Buğday ve arpa önceki yıllara göre çok güzel verimliydi." dedi.

Yozgat'ın Yerköy ilçesi ve Sekili beldesinin hasadının başladığını ifade eden Biçerci Talip Bozkurt, "Biz zaten Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerimizin hasadını tamamlamamızın ardından, durmaksızın İç Anadolu bölgemizin hasadına başlıyoruz. Şimdi Yerköy'ümüzde başladık. Buraların hasadı yapıldıktan sonra Sivas'a doğru, o bölgelerimize gideceğiz. Çünkü ilimizin hasadı biterken Sivas bölgesinin hasadı ancak yeni biçilir hale geliyor, o yüzden bizler de böyle sırayla hasadı yapıyoruz." diye konuştu.

Bu yıl biçerdöver ücretlerinin geçen yıl ile aynı fiyatta olduğunu ifade eden Bozkurt; "Bu yıl biçerdöver ücreti, geçen yılla aynı, herhangi bir artış olmadı. Geçen yıl dönümünü 5 ile 6 arasında biçiyorduk bu yıl da yine aynı fiyattan biçeceğiz. Biçerdöverlerimizin bakımını burada da gözden geçirtiyoruz. Çünkü dane dökülmesinin önüne geçilmesi adına böyle bir işlem yapıyoruz. İnşallah, bu yıl hem çiftçilerimiz açısından hem bizler açısından bol bereketli bir yıl olur." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir