1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Billur Kalkavan'dan ACI HABER
Billur Kalkavan'dan ACI HABER

Billur Kalkavan'dan ACI HABER

Bir süredir akciğer kanseri ile mücadele eden Billur Kalkavan (59) tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti.

A+A-

Kanserle mücadele eden oyuncu Billur Kalkavan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

59 yaşındaki Kalkavan'ın ölümünü meslektaşı Hamdi Alkan duyurdu.

Alkan, "Çok üzgünüm… Işıklar içinde uyu canım Billur" dedi.

BİLLUR KALKAVAN KİMDİR?

Billur Kalkavan 2 Kasım 1962 yılında İstanbul Beylerbeyi'nde dünyaya geldi.

Abdülmecid'in en büyük oğlu Zülüflü İsmail Paşa'nın torunu olan Billur Kalkavan’ın annesi Nuyan Hanım, babası armatör Nazım Kalkavan'dır. Rıza adında kardeşi vardır. Kadıköy Maarif Koleji'nde eğitim gördü, liseyi okuduğu sırada okulu bıraktı. 1984'te Amerika'da lise bitirme imtihanlarına girdi. Lise öğrenimine Kadıköy Anadolu Lisesi'nde başlasa da, ilk senesinde sınıfta kalınca lise eğitimini ABD'de tamamladı ve Kaliforniya Üniversitesi'nden psikoloji dersleri aldı.

16 yaşında Mudo'da çalışmaya başladı. Sonra da Ömer Çavuşoğlu ve Ahmet Kozanoğlu'nun şirketlerinde devam etti. 18 yaşında Güneş Gazetesi'nde Güneri Civaoğlu'nun Sekreteri olarak çalıştı. Güneri Civaoğlu'nun gazetesi satılınca Amerika'ya gitti ve 4 sene kalıp geri döndü.

Sinemadaki ilk rolünü, 1969 tarihli "Ayrı Dünyalar adlı" filmde canlandırdı. 1969 yılında Ayrı Dünyalar filminde Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırdı.

1980 yılından itibaren tiyatroya ağırlık verdi. 2000 yılında ''Marion ile Muhammed" adlı tiyatro oyununda oynadı. 2010 yılında TürkMax ekranlarında 'Konuşmazsak Çatlarım' adlı programı sundu. 2011 yılında Turkcell reklamında oynadı. Aynı yıl HTV kanalında 00:00–01:00 arası cinsel hayat ile ilgili bir program yaptı. 2012 yılında HTV kanalında haftanın 5 günü 00:00-01:00 arası program yaptı. 2012 yılında TV8'de yayınlanan ve çekimleri Kenya'da yapılan Trophy Türk adlı yarışma programında yer aldı.

26 Ekim 2021 yılında annesi Nuyan Kalkavan hayatını kaybetti. Ünlü oyuncu ise, bugün hayatını kaybetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.