1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bin 915 Genci Çanakkale’ye Götürdü
Bin 915 Genci Çanakkale’ye Götürdü

Bin 915 Genci Çanakkale’ye Götürdü

Esenler Belediyesi, Çanakkale Zaferi’ni anlamak, anlatmak için bin 915 genci Çanakkale Şehitliği’ne götürdü.

A+A-

Esenler Belediyesi, Çanakkale Zaferi’ni anlamak, anlatmak için bin 915 genci Çanakkale Şehitliği’ne götürdü.

Otobüsler ilk olarak Gelibolu Yarımadası girişinde bulunan Esenler Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir araya gelerek sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltının ardından yine otobüslerle Çanakkale Şehitlik Abidesi’ne geçildi. Burada şehitler için dua programı tertip edildi. Programa Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Çanakkale Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti Esenler Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu da katıldı.


Çanakkale Şehitliği’ne Esenler halkının yanı sıra Kosova, Bosna-Hersek, Filistin, Suriye ve Irak gibi ülkelerin gençleri de geldi. Programda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı marşları dillendirdi. İstiklal Marşı ve Çanakkale şiirlerinin okunmasından ardından söz alan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Biz, esasında bu meydanda buluşanlar olarak hepimizi burada yatan şehitlerin birer yetimleriyiz. Çünkü sağımızı ya da solumuz döndüğümüzde biliyoruz ki kimimizin amcası, kimimizin dedesi, kimimizin başka akrabası burada şehit oldu ve onlar bizim için bu topraklarda bedenlerini toprağın altına verdiler.” ifadelerini kullandı.

Göksu, 1915 ruhunu yaşatmak için bin 915 genci Çanakkale ile buluşturduklarını aktarırken “1915 ruhu çok önemli. Çanakkale Savaşı, hakikaten millet olarak bizim hiç unutmamamız gereken ve nesilden nesile aktarmamız gereken bir savaş. Bundan dolayı 1915 de bizim dönüm noktamız. Onun için hem 1915’i, hem de 1915 ruhunu hatırlamak ve hatırlatmak için bu turu organize ettik Bunu gelenek haline getireceğiz.” dedi. Ayrı ülkelerden ve topraklardan gençlerin Çanakkale’de bir araya geldiğini aktaran Göksu, şöyle devam etti:

“Çanakkale’ye sadece Esenler’den değil, Yemen’den, Filistin’den Arnavutluk’tan, Arabistan’dan Bosna Hersek’ten, Kosova’dan gençler de geldi. Çanakkale Savaşı’nda o an bizimle aynı acıyı yaşamış, aynı duyguyu paylaşmış milletin çocukları da burada. Onlar da aynı duyguyu yaşıyorlar.”

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan da şunları kaydetti:
“1915 bu milletin çok önemli bir iletisini duyurdu. O savaş esasında bu ülkede bu ülkede ebediyen devam edecek bir kardeşliğin de filizlerini attı. Onun için bu ülkede kardeşlik hiçbir zaman bozulamayacak. Şu an onların kanları üzerinde inşa edilen devletimizin her geçen gün güçlenmesi gerekiyor. Eğer biz şehitlerin torunları için, onların bizden razı olması için bu ülkeyi dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline getirmeliyiz.”

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR OKUDULAR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan da gençlerin Çanakkale’ye gelmesinin çok büyük anlam ve önemi olduğunu dile getirdi. Çanakkale Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör, Çanakkale’de görev yapmaktan, onur duyduğunu belirtti. Her gence şehitliğe gelip görmeyi, Çanakkale ruhunu anlamayı önerdi.

Programda daha sonra Kur-an’ı Kerim okundu ve İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu da kürsüye çıkarak Çanakkale Savaşı’nın önemini anlattı; duygulu bir dua okudu. Döngeloğlu’nun duası alanda bulunanların gözlerini yaşarttı.
Programın ardından Esenlerli gençelr; otobüslerle, şehitlikleri bir bir ziyaret edip dualar okudu. Gençlerle birlikte ziyarete katılan dernek temsilcileri, mahalle muhtarları ve diğer kanaat önderleri ziyaret sırasında rehberlerin anlattığı ve tarih kitaplarında pek okuyamadıkları atalarının kahramanlıklarını dinledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.