Türk Eğitim Sen Antalya 2 No'lu ve Manavgat Şube Başkanı Fethi Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir günlük iş bırakma eylemine katılanları suçlu gibi göstererek tehdit edemeyeceğini ifade etti.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın, yasal haklarını kullandığı için memurunu tehdit edemeyeceğini savunan Fethi Kurt, PKK'lı teröristlerin Habur'dan girişte gösterilen ilginin memurlara gösterilmediğini kaydetti.
Kurt, eylemi, Başbakan Erdoğan'ın 2004 yılında seçim meydanlarında verdiği sözü yerine getirmediği için yaptıklarını ileri sürdü.
Kurt, "AK Parti hükümeti maalesef devletini seven, ülkesinin üniter yapısını savunan, milli ve manevi değerlerini sahip çıktığını her platformda beyan eden sendikamıza düşmanca tavır sergilemiştir. Bu tavrıyla adaletsizliğini ortaya koymuştur. İktidar, devletin polisi taşlayan, kamu malına zarar verenlerle ortalığı yakıp yıkanları aynı kefeye koymuştur." dedi.