21 Ağustos 2026
Altın 7018.24
BIST 14396.54
Dolar 48.0386
Euro 56.2075
Sterlin 65.5947
Ankara 19°C

Bir Oğlu Şehit Oldu; Kayıp Oğullarından 4 Yıldır Haber Alamıyorlar!

Bir Oğlu Şehit Oldu; Kayıp Oğullarından 4 Yıldır Haber Alamıyorlar!
Bitlis'in Güroymak ilçesinde yaşayan Güngör ailesinin bir oğlu şehit olurken, diğer kayıp oğullarından 4 yıldır haber alamıyorlar..

2009 yılında çocukları Fevzi Güngör'ü (22) Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit veren Güngör ailesi, 2006'dan bu yana 25 yaşındaki oğulları, Ferdi Güngör'den haber alamıyorlar. Basında çıkan ve çevrede oğullarının dağa çıktığı yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu belirten baba Ekrem Güngör, "Herkes oğlumun dağda olduğunu söylüyor. Ama hiç kimse bana oğlumun olduğu yeri, hatta yaşadığına dair bir kanıt gösteremiyor." dedi.

Şehit olan evlatlarının acısın üzerine bir de kaybolan evlatlarının dağda olduğu yönünde ki söylentilerin kendilerini kahrettiğini belirten baba Güngör, "Oğlumuzun şehit haberi bizleri zaten yıktı. 2 yıldır oğlumuzun acısını yüreğimizde yaşıyoruz. Bu acıyı yaşamayan kimse bilemez. Şehit olan oğlumuzun acısı yetmiyormuş gibi bir de sağda solda oğulları dağda, diye yazılıp çizilmesi bizleri üzüyor. Eğer oğlum dağdaysa ve birileri onu görmüş ve yerini biliyorsa gelsin bana kanıtlasın. Öleceğimi bilsem bir saniye bile durmadan gider oğlumu alır getiririm." dedi.

Her iki evladının acısını yüreğinde yaşadığını anlatan Güngör, "Oğlumun akli dengesi yerinde değildi. 4 yıldır ondan haber alamıyorum. Eğer sağ olmuş olsaydı. Eminim ki ne olursa olsun mutlaka annesini arardı. Bir şekilde bizlere ulaşmaya çalışırdı." diye konuştu. Kaybolan evlatların bir gün arayabileceği umuduyla daha öncesinde iptal ettikleri ev telefonları geri bağlattıklarını belirten Güngör "Eğer oğlum hayatta olsaydı. Mutlaka bizleri arardı. Küçük de olsa bir umutla daha öncesinde iptal etmiş olduğumuz ev telefonu geri bağlattık. Ümitsiz bir şekilde bekliyoruz." dedi.

Anne Matlube Güngör ise, "Bir evladımı şehit verdim ciğerim yandı. Diğer evladımdan 4 yıldır haber alamıyorum. Her gün onun için ağlıyorum. Eğer oğlum yaşıyorsa bir an önce bulunmasını, ölmüş ise bile evladımın cenazesini bana getirmelerini istiyorum. Oturup ağlayacağım bir mezarı bile yok oğlumun. Bundan daha büyük bir acı varmıdır bu hayatta" şeklinde konuştu.

Evlatlarının şehit olmasından sonra arabaların plakasına ve evlerinin bahçesine Türk bayrağı astıran Güngör ailesinin tek isteği 4 yıldır kayıp olan ve haber alamadıkları evlatların ölü ya da diri şekilde bulunup kendilerine teslim edilmesi..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir