09 Mayıs 2026
Altın 6875.66
BIST 15062.65
Dolar 45.297
Euro 53.4767
Sterlin 61.4903
Ankara 21°C

Bişkek’te Cemaat Meydanlara Sığmadı

Bişkek’te Cemaat Meydanlara Sığmadı
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Bayram Namazı bugün kılındı. Eski adıyla Lenin Meydanı’nı dolduran on binlerce Kırgız vatandaşı, omuz omuza Bayram Namazı’nı eda etti.

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Bayram Namazı bugün kılındı. Eski adıyla Lenin Meydanı’nı dolduran on binlerce Kırgız vatandaşı, omuz omuza Bayram Namazı’nı eda etti. Yanlarında getirdikleri seccadeleri yerlere seren cemaat, elinde asasıyla vaaz veren imamı dinledi. Açık havada kılınan Bayram Namazı’na ülkenin birçok illeri gelen siması da iştirak etti.
Bu arada Türk gurbetçiler, bayramda Bişkek’te faaliyet gösteren Cengiz Aytmatov Kırgız-Türk Erkek Lisesi’nde toplandı. Burada kurbanlarını kesen Türk vatandaşları, daha sonra kurban bayramlaştı.
Türkiye kültürünün parçası olan el öpme adedi burada da unutulmadı. Çocuklar büyüklerin ellerini öperek, harçlıklarını aldı. Burada kesinlen kurbanlara Kırgız halkına dağıtılmak üzere pay edildi.
Cihan Haber Ajansı( Cihan) mikrofonlarına konuşan Türk vatandaşları yurtdışında da olsalar bayramda bir araya toplanmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
CİHAN

Bişkek’te cemaat meydanlara sığmadı

Bişkek’te cemaat meydanlara sığmadı

Bişkek’te cemaat meydanlara sığmadı

Bişkek’te cemaat meydanlara sığmadı

Bişkek’te cemaat meydanlara sığmadı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir