16 Aralık 2025
Altın 5911.995
BIST 11456.34
Dolar 42.6844
Euro 50.1877
Sterlin 57.1414
Ankara 1°C

Bitkisel İlaçlardaki Gizli Tehlike

Bitkisel İlaçlardaki Gizli Tehlike
Türk Eczacılar Birliği (TEB) Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, bazı zayıflama ve cinsel gücü artırıcı bitkisel ilaçlara etkinin artırılması için sentetik maddelerin katıldığını belirterek, "Bitkisel ilaçlarda bu tür katılımlar belirtilmiyor.

Türk Eczacılar Birliği (TEB) Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, bazı zayıflama ve cinsel gücü artırıcı bitkisel ilaçlara etkinin artırılması için sentetik maddelerin katıldığını belirterek, "Bitkisel ilaçlarda bu tür katılımlar belirtilmiyor. Dolayısıyla ölümlere varan sonuçlar ortaya çıkabiliyor." dedi.

6. Bölge Samsun Eczacılar Odası’nın koordinatörlüğünde Büyük Samsun Oteli’nde düzenlenen ‘Orta Karadeniz Eczacılar Odaları Sektörel Buluşmasına’ katılan TEB Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Başaran, bazı bitkisel ilaçlardaki tehlikelere dikkat çekti.

Toplumda bitkisel ilaçların yan etkisinin olmadığı yönünde yanlış bir algının olduğunu söyleyen Prof. Dr. Başaran, "Bitkisel ilaçlar normal ilaçlar gibi yan etkileri vardır. Bundan en önemlisi bitkisel ilaçlara doğaldır gözü ile bakmamak gerekir. Bitkisel ilacın olumlu etkisi varsa yan etkisinin olacağının da dikkate alınması lazım. Özellikle zayıflamaya katkı sağlayan ve cinsel gücü artırıcı bazı bitkisel ilaçlara, etkinin artırılması için çeşitli sentetik maddeler katabiliyorlar. Bu katılan maddeler üründe belirtilmiyor. Bunun sonucunda bitkisel ilaçların yanlış kullanımı meydana geliyor ve istenmeyen ölümler yaşanabiliyor. Vatandaşlara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan üretim izni bulunan firmaları tercih etmelerini öneriyorum." dedi.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir