18 Aralık 2025
Altın 5952.48
BIST 11335.05
Dolar 42.7263
Euro 50.2113
Sterlin 57.3536
Ankara 5°C

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 Dilli Kutlama

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 Dilli Kutlama
Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında mevlit Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça olmak üzere 4 dilde okundu.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında mevlit Kürtçe, Türkçe, Zazaca ve Arapça olmak üzere 4 dilde okundu. Programın sonunda ise Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Tatvan İbadullah Camii'nde düzenlenen Kuran ziyafeti ve mevlit programını dinlemek isteyen vatandaşlar camiye akın etti. Program ilk olarak Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Daha sonra ise dünyaca ünlü hafızlar tarafından 4 dilde mevlit okunmasıyla devam etti. Okunan mevlitlerle vatandaşlar mest olurken, programın sonuna doğru ise Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifi ziyarete açıldı. Daha sonra ise hep birlikte eller semaya açılarak barış ve kardeşlik için dualar edildi.

Düzenlenen programla ilgili bilgi veren Tatvan Müftüsü Sebhatullah Kızılşah, düzenlemiş oldukları bu etkinliklerin bölge barışı ve Hz. Peygamberimiz'e olan sevginin daha da pekişmesine vesile olacağını söyledi.

Kutlu haftayı 4dilde mevlitle taçlandırdıklarını ifade eden Kızılşah, “İnsanlık tarihine baktığımızda, Peygamber Efendimiz'in hayatına, Asr- ı Saadete bir göz atılırsa, orada kardeşlik ve hukuk ile ilgili birçok örnek çıkıyor. Bu nedenle Tatvan’da da kardeşliğe birlik ve beraberliğe önem veriyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 dilli kutlama

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 dilli kutlama

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 dilli kutlama

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 dilli kutlama

Bitlis'te Kutlu Doğum'a 4 dilli kutlama

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir