17 Mayıs 2026
Altın 6644.08
BIST 14367.6
Dolar 45.438
Euro 52.7148
Sterlin 60.484
Ankara 11°C

BM, gazetecilerin ısrarlı sorularının ardından Eygi'nin İsrail tarafından öldürülmesini kınadı

BM, gazetecilerin ısrarlı sorularının ardından Eygi'nin İsrail tarafından öldürülmesini kınadı
Birleşmiş Milletler (BM), Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin geçen hafta İsrail askerlerince kafasından vurularak öldürülmesini, gazetecilerin ısrarlı sorularının ardından kınadı.
New York

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında soruları yanıtladı..

Bir gazetecinin, İsrail ordusunun Eygi'nin ölümünün "kazara" olmasıyla ilgili açıklamasının ne kadar güvenilir olduğunun sorulması üzerine Dujarric, "Bu genç kadının öldürülmesini kınadık ve sorumluların hesap vermesini talep ettik." dedi.

AA muhabirinin, "Geçen hafta hususi olarak size Ayşenur'un İsrail askerleri tarafından öldürülmesini ve bu saldırıyı kınayıp kınamadığınızı ben sordum. Siz de olay hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerektiğini söylediniz ve kınamaktan kaçındınız. Daha fazla bilgi edinebildiniz mi?" sorusuna ise Dujarric, "Olayla ilgili henüz bilgim yoktu o yüzden cevap veremedim." yanıtını verdi.

Dujarric, konunun bugün tekrar gündeme gelmesinin ardından saldırıyı kınadığını ifade etti.

AA muhabirinin, "Peki İsrail'in bu ölümün yanlışlıkla gerçekleştiği açıklaması sizce kabul edilebilir mi ve İsrail'in yok etmeye çalıştığını iddia ettiği Hamas'ın bulunmadığı Batı Şeria'da artan şiddeti hakkında tepkiniz nedir?" sorularına ise Dujarric, İsrailli yetkililere uluslararası hukuka uyma çağrısında bulunduklarını dile getirdi.

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir