Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle açılan arıcılık kursuna vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kursla birlikte balın kalite ve üretimin artırılması planlanıyor. İş gücü ve aile ekonomisine katkıların artırılması amacıyla açılan ve 4 hafta sürecek kursa 45 kursiyer katıldı.
Boğazlıyan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Türkoğlu, yaptığı açıklamada, bölgenin, coğrafi yapı ve bitki varlığı açısından arıcılığa müsait olduğunu söyledi. Türkoğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile arıcılık kursunu açtık. Veteriner hekim tarafından kursiyerlerimize yönelik eğitimde, arı bakımları, kovan kontrolü, arı hastalıkları, arı bölme, ana arının özellikleri, kalite bal üretimi ve kovanların bakımı gibi konularda bilgiler veriliyor." dedi.
Arıcılık eğitiminde arıların yaşam şartlarının ve kalitesinin artırılması, doğal yaşamın dengede kalabilmesi gibi eğitici bilgilerin verildiğini ifade eden Türkoğlu, "Kurs, yaklaşık 4 hafta ve 80 saat sürecek. Halk Eğitim Merkezi olarak, her zaman kurs açmaya ve yardıma hazırız. Kursiyerlerimiz, öğrendikleri bilgiler ile daha fazla ve kaliteli ürün elde edebilecek. Ayrıca, aile ekonomisine de katkı sağlayabilecek. Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifikaları verilecek." diye konuştu.
CİHAN


Kaynak: