21 Ağustos 2026
Altın 7030
BIST 14396.54
Dolar 48.0624
Euro 56.2426
Sterlin 65.6259
Ankara 19°C

Bölge Hastanesinin Yakında Temeli Atılacak

Bölge Hastanesinin Yakında Temeli Atılacak
AK Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın, Çedaş arazisine yapılması planlanan Araştırma ve Uygulama Hastanesi temelinin yakın zamanda atılacağını söyledi. AK Parti Sivas

AK Parti Sivas İl Teşkilatı tarafından düzenlenen 'Vekil Halk Buluşması' programına katılan Milletvekili Mustafa Açıkalın burada yaptığı açıklamada bakanlıkların Sivas ve çevresinde yürüttüğü çalışmaların takibinin devam ettiğini belirtti. Kampus Hastane yapımı için proje çalışmasının devam ettiğini kaydeden Açıkalın, ''İnşallah TOKİ ile Sağlık Bakanlığı çizimde, projede mutabık kaldıkları zamanda yakın bir süre içinde inşallah temelini atacağız. Bu hastanenin yapılmasıyla birlikte Numune Hastanesi tüm birimleriyle Çedaş bölgesindeki yeni hastaneye taşınacak. Numune Hastanesi'nin bazı binaları belki tarihi eser olarak kalabilir ama biz o bölgeyi Sivas'a yeşil alan olarak kazandırmayı planlıyoruz." dedi.

EN BÜYÜK PROJE HIZLI TREN PROJESİ

Sivas için en büyük projenin Hızlı Tren projesi olduğunu belirten Milletvekili Mustafa Açıkalın, "Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi uçak kadar Sivas'ın kaderini etkileyecek bir proje. Halen bilindiği üzere Yozgat'tan Sivas istikametine göre çalışmalar devam ediyor. İnşallah Ankara istikametindeki projeler de tamamlandığında, ihalesi yapıldığında önümüzdeki yıllar içerisinde bu proje devreye girecek.'' diye konuştu.

Adalet Sarayı ihalesinin yapıldığını da aktaran Açıkalın, "Bir itiraz vardı, o tamamlandığı takdirde prosedür olarak inşallah önümüzdeki ay içerisinde temelini atarız diye düşünüyorum." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir