Altın 5398.726
BIST 10837.3
Dolar 41.9721
Euro 48.6615
Sterlin 55.3141
Ankara 17°C

Bosna Hersek Dış İşleri Bakanı Zlatko Lagumdzija Bakü'ye Geldi

Bosna Hersek Dış İşleri Bakanı Zlatko Lagumdzija Bakü'ye Geldi
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye resmi temaslarda bulunmak amacıyla gelen Bosna- Hersek Dış İşleri Bakanı Zlatko Lagumdzija mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye resmi temaslarda bulunmak amacıyla gelen Bosna- Hersek Dış İşleri Bakanı Zlatko Lagumdzija mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi.
Memmedyarov Lagumdzija'yı bakanlık binasının kapısında karşıladı. Taraflar arasında heyetler ve ikili görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
Memmedyarov ülkesi ile Bosna arasında işbirliğinin üst düzeyde olduğunu söyledi. Memmedyarov, Bosna Parlamentosunun Hocalı katliamını soykırım olarak tanınması ve ülkenin işgal edilen toprakları ile ilgili Azerbaycan'ın bütünlüğünün korunması yönünde karar aldığını bildirdi.
Görüşmede ayrıca ekonomik konulara da değinildiğini söyleyen Memmedyarov özellikle enerji, yol, hava limanı inşası ve altyapı konularında iki ülke arasında çok büyük fırsatların mevcut olduğunu söyledi.
Bosna Hersek Dış İşleri Bakanı Lagumdzija da yaptığı açıklamada her iki ülkenin jeopolitik konumuna dikkat çekerek karşılıklı yatırım imkanlarının oldukça fazla olduğunu söyledi. Bakü ve Saray Bosna'nın 30 yılı aşkın süredir kardeş şehirler olduğunu hatırlatan Lagumdzija "Biz Azerbaycan'ın ülkemizin iş ortamında aktif temsil edilmesini arzu ediyoruz. Azerbaycan'la ekonomi, kültür, eğitim, enerji, altyapı alanında işbirliğinin gelişmesi konularına ilgi gösteriyoruz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir