19 Ağustos 2026
Altın 6903.03
BIST 14465.13
Dolar 47.9437
Euro 55.9545
Sterlin 65.0801
Ankara 32°C

Botaş İnternational Limited Şirketi Ceyhan'da Eski Bir Okulu Yeniledi

Botaş İnternational Limited Şirketi Ceyhan'da Eski Bir Okulu Yeniledi
Botaş İnternational Limited Şirketi'nin (BİL), Adana'nın Ceyhan ilçesinde tadilat ve masraflarını karşıladığı okul açıldı.Güneydoğu ve Doğ

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan göçle gelen vatandaşların yaşadığı Yarsuvat Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun tüm masrafları BİL tarafından gerçekleştirildi.

Ceyhan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı, okulun yenilenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Botaş İnternational Limited Şirketi (BİL) Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Palaz ise Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun baştan aşağı yenilendiğini belirterek, eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Asrın projesi olan Bakü Tiflis Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı hakkında bilgi veren Palaz, "Bugün Ceyhan'a çok uzakta olmayan bu işletmede çok başarılı bir iş yapılmaktadır. Ceyhan, Türkiye için çok önemli bir yerdir. İleriki tarihlerde bu önemi daha da artacaktır. Önümüzdeki yıllarda mühendislerimizin, müdürlerimizin ve genel müdürlerimizin yerel bölgelerden çıkmasını istiyoruz. Dolayısıyla burada atılacak ilk adım eğitime önem vermektir." dedi.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş da ilçenin son yıllarda eğitim konusunda büyük hamle yaptığını anlattı.

Kaymakam Karakuş, ilçedeki eğitim ve sağlık faaliyetlere destek sağlayan İnternational Limited Şirketi (BİL) Genel Müdürü Doç. Dr. İbrahim Palaz'a teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra öğrencilere kitaplar dağıtıldı.