1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Bu işin şakası yok takipçisi olacağız'
Bu işin şakası yok takipçisi olacağız

'Bu işin şakası yok takipçisi olacağız'

Paralel yapı ile mücadelenin süreceğini belirten Başbakan Erdoğan, konunun şakaya gelecek yanı bulunmadığını ve takipçisi olacaklarını söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı ile mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak "Takipçisi olacağız. Bu işin şakaya gelecek yanı yok" dedi. NTV ile Star TV'nin ortak yayınında soruları yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:
 

NEYDİ O ŞOVLAR?:
Adalet sarayında yaşanan olayları gördünüz. Neydi o şovlar? Bakın şimdi bugün 30 küsur kişi daha alındı, alınıyor. Bunlar ifade verdikçe bir şeyler geliyor. Önce ifade veriyor, sonra bu ifadeyi değiştirmesi noktasında avukatlarıyla baskılar geliyor. Fakat şuna inanıyorum? Hak kesinlikle yerini bulacak. Biz de bu işin takipçisi olacağız.

MAĞDUR ROLÜ GAYRETİ:
Kendilerine yönelik yapılan herhangi bir anormal muamele söz konusu değil. O tabii kendilerinin yandaş medyası vasıtasıyla yapılan şeyler. Abartılı olarak kendilerine mağdur rolü biçme gibi gayret içindeler.

NASIL BABA-EVLAT?:
Her şey hukuk içinde yürütülüyor. Tabii eskiden yönettikleri, idare ettikleri yargı mensupları oradaydı, onların değişik yerlere atamaları yapıldı. Bundan dolayı rahatsızlıkları var. Dün akşam bir tanesi bir TV kanalına çıkmış, şu an içeride değil, çok enteresan, 'Biz Başbakanla da üstlerimizle de baba evlat gibiydik' diyor. Nasıl bir baba evlat bu ya. Nasıl baba evlat ki böyle bir ihaneti yapıyorsunuz. Bunların bir defa babaları da başka, imamları başka, değişik değişik şeyleri var.

EMANETE HIYANET ETTİLER:
Biz öncelikle bu tür paralel, paralel değil böyle bir şeyin hassasiyeti bizde yoktu. Ama şimdi tabii bizim öncelikli hassasiyetimiz bu konuda oluşmaya başladı. Acaba bu kişinin buralarla alakası var mı, yok mu? Önceden liyakat ilk sıradaydı, artık birinci sıraya bunu çıkardık. Varsa bunlara emanet teslim edemeyiz. Çünkü teslim ettiğimiz emanete ihanet ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.