1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak?"
Bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak?

"Bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Başkanları toplantısında Almanya'dan gelen açıklamalara çok sert cevap verdi.

A+A-

AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz ile olan irtibatımızı daha sıkılaştırmaya ihtiyacımız var. Biz bileceğiz ki daha iyi konuma geleceğiz. Türkiye'nin kaderi ile Ak Parti'nin kaderi birdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasına satır başları şöyle:

Atamaları hallettik. Şimdi ilçeler ve bazı illerde atamalarla süreç devam ediyor. Bize hesabi değil, hasbi olanlar lazım. Eğer hesap adamı olursa, değerli kardeşlerim çökeriz.

"BUNUN FATURASI BİZE KESİLİR"

Bize milletin adamı olarak görev alacak ilçe başkanları, il başkanları, AK Parti kadroları lazım. Kadrolar 2019 yılındaki seçimlere kadar olan süreçteki hazırlıkları yürütecek ve seçimleri bizzat yöneteceklerdir. O yüzden Mart, Kasım 2019 bizim için önemli süreçler. O yüzden en küçük bir lekeye, sızmaya izin vermemeliyiz. Ülkemize yönelik saldırıların dozu her geçen gün artıyor. Terör örgütleri bir yandan, çeşitli ülkeler diğer yandan ülkemizi yıpratmak için var güçleri ile çalışıyorlar. Bu saldırılara karşı mücadele etme sorumluluğu, iktidar partisi olarak bizim, yani AK Parti kadrolarının üzerindedir. Kimseye suç yükleyemeyiz. Bunun faturası tarih tarafından bize kesilir. Onun için de çok hassas, dikkatli olacağız.

"ANA MUHALEFETİN DİLİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DİLİ İLE AYNI"

Mevcut durumumuz asla bizleri şımartmamalı. Türkiye'nin kaderi ile AK Parti'nin kaderi bütünleşmiştir. Biz tökezlersek Türkiye'nin de sıkıntıya düşeceğini hep beraber gördük. Ana muhalefet partisi programı ile milletimizin gönlünü kazanarak iktidara gelmek yerine AK Parti ile Türkiye'nin de kaybetmesi pahasına yönetimi ele geçirme hesabı yapıyor. Dil normal bir muhalefet dili değil. Şu anda Almanya'daki iktidar muhalefet mücadelesindeki ortak payda Türkiye'ye, Erdoğan'a saldırmak. Burada da ana muhalefetin dili terör örgütünün dili ile aynı. Tavırlar aynı. Benim milletim bunu Allah'ın izni ile yutmaz.

"ENGEL Mİ OLUYOR, KENARA KOYACAĞIZ"

Milletimiz kendisi ile birlikte çocukları ve torunları için de aydınlık bir gelecek tasavvur ediyor. Bunu ana muhalefet partisinin hayata geçiremeyeceğini de çok iyi biliyor. AK Parti 15 yıllık iktidarını milletimizin kendisine mecburiyetine değil, 81 vilayeti ile, 80 milyon insanı ile ülkenin tamamına yaptığı hizmete borçludur. Daha çok icraat yaparak desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız. Bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konuda kararlılığı çok önemli. Engel mi oluyor, kenara koyacağız.

"ÇOK CİDDİ BİR DÖNÜŞÜM YAPTIK!"

Candan da olabilir, yandan da olabilir, kim olursa olsun. Biz bunları hemen derdest etmek suretiyle temizleye temizleye yolumuza devam edeceğiz. Onun için kararlılığımız büyük önem arz ediyor. Sadece fiziki inşa değil, gönüllerin inşa ve ihyası fiziki inşadan çok daha büyük önem arz ediyor, buna çalışacağız. Çok ciddi bir dönüşümü yaptık. Hala yapıyoruz. Ama yeterli değil. Bu gönül inşa ve ihyasını özellikle halletmemiz lazım.

BM'de herkesin gözünün içine bakara 'Dünya beşten büyüktür' diye dile getrdiğimiz itiraz insanlığın ortak itirazının sesidir. TİKA, Kızılay gibi kuruluşlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız öncülüğünde dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyenlere el uzatma gayreti içinde olduk. Dünya üzerinde faaliyet yürütmediğimiz bölge neredeyse kalmadı. 6.2 milyar geçtiğimiz yıl yaptığımız yardımların tutarı. 2015'de 3.9 milyar dolardı. Bu yıl çok daha yüksek olacak. Dünyada milli gelirine oranla en fazla kalkınma yardımı yapan ülke durumuna gelmiştir.

"DOLAŞAN PEK ÇOK RESMİN ARAKAN İLE İLGİSİ YOKTUR"

Yardım faaliyetleri yürüttüğümüz ülkelerin pek çoğunda halklarının geçmişte bize sembolik düzeyde de olsa yardımları vardır. 1. Dünya Savaşı yıllarında Arakan Müslümanları bizim zaferlerimiz için dua etmişlerdir. Bununla kalmamış gazetelere ilan vermişlerdir. Topladıkları paraları ülkemize göndermişlerdir. Arakan bizim için meçhul bir yer değildir. Arakan'daki sıkıntının uzun geçmişi olan, karmaşık sebepleri bulunan, sürekli kaşınan meselelerden kaynaklandığını biliyoruz. Sosyal medyada dolaşan pek çok resmin Arakan ile de ilgisi yoktur. Bizdeki Gezi olayları, çukur eylemleri dahil dünyada pek çok yerde kullanılmıştır. Merkezi farklı yerlerdir.

Arakan'da insani dramın bilinmesi asla istenmiyor. Geçtiğimiz Ramazan ayında yardım faaliyeti yürüten tek kuruluş TİKA olmuştur. TİKA'nın yardım faaliyetlerini sürdürmesini temin ettik. Ben dün başkan ile bir görüşme yaptım. Yaptığımız görüşmeden sonra kapılarını açtıklar ve TİKA bin ton yardım gönderiyor. Dışişleri Bakanımız, eşim, oğlum, bunun yanında Fatma Betül Sayan kardeşimiz, Ravza Hanım, gazeteciler bu gece Bangladeş'te olacaklar. Bu kampları dolaşıp yardım dağıtacaklar. Bütün bunlarla birlikte önümüzde BM Genel Kurulu var. 19'unda başlıyor. Orada bütün yapacağımız görüşmelerde bizim önemli bir gündem maddemiz olacak. Kazakistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nde de etraflıca ele alacağız. Mynmar yönetimini insani çözüm konusunda teşvik etmeyi sürdüreceğiz.

"BU ŞAHISLAR BENİM YÜZÜME NASIL BAKACAK?"

Türkiye'nin Avrupa Birliği konusundaki yaklaşımını bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyorum. Türkiye resmi devlet politaksı olan Avrupa Birliği stratejik hedeflerinden şüphesiz vazgeçmiş değildir. Biz görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bu reformların aynı zamanda kendi vatandaşlarımızın refahını yükselteceği için vazgeçmedik devam ettik. Almanya'nın Türkiye karşıtlığını kendi seçimlerinin ana teması haline getirmiş olmalarından son derece rahatsız olduğumu söylemek zorundayım. Peki gün ola harman ola. Bu şahıslar benim yüzüme nasıl bakacak. Ya ben sırtımı dönüp gideceğim ya onlar ikide bir yatıyorlar kalkıyorlar Erdoğan. Yahu Erdoğan size ne yaptı. Bu seçimler Almanya'da mı yapılıyor? Türkiye'de mi yapılıyor?

Almanya'daki kardeşlerime diyorum ki; siz Türkiye düşmanlarını biliyorsunuz. Sakın onlara oy vermeyin.

"RİYAKARLIK, İKİ YÜZLÜLÜK VE AHLAKSIZLIKTIR"

AB'den ses geldi. Belirleyici Almanya değil, karar birlikte alınır dedi. Hayırlı olsun bir an önce verin bu kararı. Çıkın mertçe söyleyin ve gereğini yapın. Bizim AB ile derdimiz olmadı. 63'den bu yana Türkiye'yi kapıda bekleten siz oldunuz. Ve verdiğiniz hiç bir sözü tutmadınız. Türkiye'yi müzakereleri bitirmeye zorlamak riyakarlık, iki yüzlülük ve ahlaksızlıktır.

Fasılları iyice çıkmaza soktular, bütün tezgah Türkiye üzerine kurulu. Verdikleri sözleri tutmadılar. / MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.