1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bugiad Endonezyalı İş Heyetini Ağırladı
Bugiad Endonezyalı İş Heyetini Ağırladı

Bugiad Endonezyalı İş Heyetini Ağırladı

Endonezyalı 25 kişilik iş adamı heyeti Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) üyesi iş adamlarıyla dernek binasında bir araya geldi ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

A+A-

Endonezyalı 25 kişilik iş adamı heyeti Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) üyesi iş adamlarıyla dernek binasında bir araya geldi ve ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

İkili iş görüşmeler öncesinde Endonezyalı iş adamları için verilen yemekte BUGİAD Genel Sekreteri Mustafa Tahmaz, heyete BUGİAD hakkında bilgiler verdi. Tahmaz, “ Son dönemlerde ticaret alanında gerçekleştirdiği atılımla dikkatleri üzerine çeken Endozya pazarına Türk girişimcilerde büyük ilgi gösteriyor. Endonezyalı iş adamlarının gerçekleştirdiği bu ziyaret umarım iki taraf içinde hayırlı olur. Bizim amacımız Bursalı iş adamlarımızı dünyaya açılmasını sağlamak. Böyle görüşmeler ile bu amacımızı gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Tahmaz’dan sonra sözü alan BUGİAD Yönetim Kurulu üyesi Fethullah Özkara, iki ülke arasındaki ticaret hacminin sadece iki milyar dolar seviyesinde olduğunu ve bu ticaret hacminin artması gerektiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamaya dikkat çeken Özkara, “Cumhur başkanımızında dediği gibi iki ülke arasında olan 2 milyar dolarlık ticaret hacminin en geç üç yıl içerisinde 8 milyar dolara çıkarılması gerekiyor. Yüzde 88’i müslüman bir ülke ile ticaret hacminin bu denli düşük olması Türk yatırımcılar için aslında bir fırsat” diye konuştu.

İş adamı Hajı Alay da dünyanın birçok noktasına ziyaret gerçekleştirdiğini ama hiç birinde Türkiye’de yakaladığı huzuru bulamadığını ifade etti. Türkiye’de kendisini hiç yabancı hissetmediğini belirten Alay, Türk insanlarının çok sıcak olduğunu ve aynı dinden olmanın verdiği duygunun kendini Türkiye’ye yakınlaştırdığını dile getirdi. Alay, Türkiye’deki girişimciler ile Endonezyalı girişimcilerin daha çok iş yapması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinin olumlu geçtiğini söyleyen BUGİAD üyesi Sinan Gümrükçü ise “BUGİAD hayata geçirdiği bu tarz etkinlikler ile dünyayı üyelerinin ayağına getiriyor” dedi. CİHAN

BUGİAD Endonezyalı iş heyetini ağırladı

BUGİAD Endonezyalı iş heyetini ağırladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.