1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bugiad İhracatta Yaşanan Sorunları Tartıştı
Bugiad İhracatta Yaşanan Sorunları Tartıştı

Bugiad İhracatta Yaşanan Sorunları Tartıştı

Bursa Girişimci İşadamları Derneği Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Hüsnü Çayhan ve komisyon üyelerinin Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği'ne gerçekleştirdiği ziyarette ihracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

A+A-

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Hüsnü Çayhan ve komisyon üyelerinin Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği'ne (BUGUDEM) gerçekleştirdiği ziyarette ihracatta yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıda BUGİAD Dış Ticaret Komisyonu Başkanı Hüsnü Çayhan ve komisyon üyeleri ile BUGUMDER Başkanı Orhan Kattaş ve Yönetim Kurulu üyeleri yer aldı. BUGİAD üyesi iş adamlarının büyük bir çoğunluğunun ihracat yaptığını ifade eden Hüsnü Çayhan, iş adamlarının ihracatta yaşadığı en büyük sorunlar arasında yurt dışı sınır kapılarında yapılan keyfi uygulamaları gösterdi.

Çayhan, "Yurt dışına ihracat yapan üyelerimiz ihracatta çeşitli sorunlar yaşıyor. Bu sorunların başında sınır kapılarında yapılan keyfi uygulamalar geliyor. Özellikle Doğu Avrupa ülkelerinde sıklıkla karşılaştığımız bu sorunun bir an önce giderilmesi gerekiyor." diye konuştu.

HEDEFE ULAŞMANIN YOLU İHRACATTAN GEÇİYOR

BUGUMDER Başkanı Orhan Kattaş ise Bursa'nın İstanbul'dan sonra ihracatta ikinci sırada yer aldığını ve ihracatın yüzde doksanının BUGUMDER üzerinden gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'nin hedef olarak belirlediği 2023'e ulaşmasının yolunun ihracattan geçtiğine vurgu yapan Kattaş, " İhracatımızı daha fazla attırmak daha geniş pazarlara yayılmak için iş adamlarımız sürekli üretim içerisinde olmalı. SİAD'lar da üretimi yurt dışına açma noktasında BUGİAD'ın yaptığını yapmalılar." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.