Altın 5670.341
BIST 10541.64
Dolar 42.3285
Euro 49.2057
Sterlin 55.6687
Ankara 11°C

Bükreş Bu Akşamı Da Protestolarla Geçiriyor

Bükreş Bu Akşamı Da Protestolarla Geçiriyor
Hükümetin kemer sıkma ve sağlık reformu politikasını protesto eden Romen vatandaşları bu akşam da Bükreş'in Arcul de Triumf meydanında büyük bir prote...

Hükümetin kemer sıkma ve sağlık reformu politikasını protesto eden Romen vatandaşları bu akşam da Bükreş'in Arcul de Triumf meydanında büyük bir protesto gösterisi düzenledi. Sosyal Demokrat, Muhafazar ve Liberal Parti'nin oluşturduğu Sosyal-Liberal Birlik (USL) koalisyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Halkın özgürlüğü mitingine' binlerce kişi katıldı.

Romanya'da bir hafta önce başlayan protesto gösteriler ülke genelinde büyüyerek devam ediyor. Bu akşam USL koalisyonu tarafından düzenlenen protesto mitinginde bir konuşma yapan Sosyal Demokrat Parti (PSD) Genel Başkanı Victor Ponta, 2012 yılının Cumhurbaşkanı

Traian Basescu ve hükümet için son yıl, Romen halkı için ise yeni bir başlangıç olacağını söyledi.

Görevdeki liderlerin 'halkın düşmanı' olduklarını ve halka rağmen iktidarda kaldıklarını ileri süren Ponta, göstericileri mücadelelerinden dolayı kutladı.

Liberal Parti Genel Başkanı Crin Antonescu ise Cumhurbaşkanı Traian Basescu ve başbakan Emil Boc'tan bir an önce görevi bırakmalarını istedi. Antonescu, halkın kendileriyle herhangi bir uzlaşmaya da gitmeyeceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Traian Basescu ve Başbakan Emil Boc'un artık uzlaşma fırsatını kaçırdığını ileri süren Muhafazakar Parti Genel Başkanı Daniel Constantin de miting de protestoculara yönelik yaptığı konuşmada "Eğer geç, eğer erken hükümet er geç istifa etmek zorunda kalacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Basescu ve Başbakan Boc aleyhinde pankartlar taşıyan protestocular hükümeti istifaya çağırdı.

USL koalisyonunun mitingi olaysız dağılırken, göstericilerin sembolü haline gelen Bükreş Üniversitesi Meydanı'ndaki protesto gösterisi ise bu akşam da sürüyor.

Bu arada ülkenin diğer önemli şehirlerinde de gösteriler devam ediyor. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir