17 Aralık 2025
Altın 5934.737
BIST 11348.83
Dolar 42.7062
Euro 50.1262
Sterlin 57.1579
Ankara -1°C

Bulgarlar Bursa’ya Minnettar

Bulgarlar Bursa’ya Minnettar
Bulgaristan’ın Varna kentinden Bursa’ya gelen Hak ve Özgürlükler Partisi temsilcileri ve yöresel sanatçılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Balkanlara yönelik çalışmalarından büyük onur ve mutluluk duyduklarını s

Bulgaristan’ın Varna kentinden Bursa’ya gelen Hak ve Özgürlükler Partisi temsilcileri ve yöresel sanatçılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Balkanlara yönelik çalışmalarından büyük onur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Recep Altepe, Hak ve Özgürlükler Partisi Varna İl Başkanı Ercan Sabaytin ve partinin yönetim kurulu üyeleri ile pop sanatçıları Damyan Diyanov ve Mariya Stankova Nakova’yı tarihi belediye binasında ağırladı. Bursa’nın bir Balkan şehri olduğunu söyleyen Başkan Altepe, her zaman Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşların yanlarında olduklarını söyledi. Belediye olarak Balkan ülkelerinde çok sayıda yatırım yaptıklarına dikkat çeken Altepe, “Bursa, Bulgaristan ile akraba olan bir kent. Herkesin burayla mutlaka bir bağı vardır. Türkiye ile Balkanların dostluklarının pekişmesi amacıyla çalışıyoruz. Oradaki insanımıza ve kültürümüze sahip çıkalım ve yanlarında olduğumuzu gösterelim istiyoruz.” diye konuştu.

Türkiye ile Balkanlar arasında sosyal ve kültürel diyaloğun yanı sıra ekonomik alanda da ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, “Türkiye, Balkanlar için çok önemli; Bursa ise büyük bir şans. Türkiye ile Balkanlar arasında dostluk köprüsü kuran Bursa, Bulgaristan’ın komşusudur, bizden zarar gelmez.” ifadesini kullandı.

Hak ve Özgürlükler Partisi Varna İl Başkanı Ercan Sabaytin de Başkan Altepe’nin Bulgaristan’da yakından tanındığını dile getirerek, “Bizim de amacımız, Türk kültürüne sahip çıkmaktır. Bulgaristan’a gösterdiği özen sayesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bulgaristan’da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra en çok bilinen 2. kişi haline geldi.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Varna heyeti Bursa’yı gezdiklerini ve kenti çok beğendiklerini söyledi. Varnalı heyette yer alan sanatçılar da Türkçe şarkılar seslendirerek, ziyarete renk kattı. Başkan Altepe, keyifli ziyaretin sonunda konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler verdi.
CİHAN

Bulgarlar Bursa’ya minnettar

Bulgarlar Bursa’ya minnettar

Bulgarlar Bursa’ya minnettar

Bulgarlar Bursa’ya minnettar

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir