Kamil Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, et ithalatının zararlarından bahsetti.
Türkiye'deki hayvan varlığının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Özcan, "Hayvan varlığı gözden geçirildikten sonra ete ihtiyacımız var mı yok mu yeniden masaya yatırılmalı ve ithalatın önüne geçilmelidir. Biz Burdur'a baktığımızda yeterli sayıda hayvan varlığının olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim." dedi.
Yetiştiriciler birliği olarak et ve süt ürünlerinin ithal edilmesine karşı olduklarını belirten Özcan, şöyle devam etti: "İthalatın Avrupa ülkelerinden gelecek olması da bizi çok üzmüştür. Daha önceden Avrupa ülkelerinden canlı hayvan gelmemesinin sebeplerinden bir tanesi de deli dana hastalığıydı. Eğer Avrupa'dan canlı hayvan ve et ithalatına izin verilirse bunun riski büyük olur. Çünkü deli dana hastalığının kuluçka dönemi 8 yıldır. Bugün bu hastalıkla ilgili et yiyen bir kişide 8 yıl sonra hastalık olup olmadığı tespit edilecek. Bu yüzden böyle bir kararın vebali oldukça büyük."
Canlı hayvan ve et ithalatını konusunda karar verecek kurum ve kişilerin tekrar düşünmesi gerektiğini vurgulayan Özcan, "Et ithalatı konusu fiyatların düşürülmesine yönelik bir söylentiyse çok iyi bir yöntemdi. Fiyatlar bu söylentiden etkilendi. Ama daha ilerisine gidilip canlı hayvan ve et ithal etmememiz gerekir." diye konuştu.

