İşadamı Hanri Benazus, Burdur İl Özel İdaresi Sergi Salonu'nda resim sergisi açtı. Sergide, Atatürk'ün gülen ve gülümseyen fotoğrafları sergileniyor. İşadamı Benazus, 'Mustafa' filminde Atatürk'ün mutsuz, huzursuz, içine kapanık biri gibi olarak gösterildiğini belirterek, koleksiyonunda bulunan fotoğraflardan oluşan 'Gülen ve Gülümseyen Atatürk Fotoğrafları' sergisi açtığını söyledi. 17 yaşından itibaren Atatürk fotoğrafları biriktirmeye başladığını ve arşivinde 4 bin 800 Atatürk fotoğrafı olduğunu belirten Hanri Benazus, sergide 200'den fazla fotoğraf olduğunun altını çizdi.
Sergiyi 'Mustafa' filmine tepki gösterdiği için açtığını vurgulayan Hanri Benazus, "Mustafa filminde Atatürk'ü mutsuz, huzursuz, içine kapanık biri gibi gösterdiler. Ben de tam aksine gülebildiğini, halkın arasında olduğunu, çocukların arasında olduğunu, çocuklarla onun da çocuklaştığını gösteren bir sergi açmak istedim. Burdur halkına az da olsa Atatürk hakkında ışık tutabilirsem mutlu olurum." dedi.
Serginin açılışını Burdur Vali Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya yaptı. Açılışta konuşan Sebahattin Akkaya, serginin ayrı bir özelliği olduğunu belirterek, "Çok Atatürk sergileri açıldı ama burada Atatürk'ün gülen fotoğraflarının sergilenmesi önemli. Tebessüm etmek gülmek karşındakinin kalbine ferahlık verir. Hayatı bu yönüyle de ele almak gerekir bu sergide Büyük Atatürk'ün bu yönü sergileniyor." ifadelerini kullandı.