20 Ağustos 2026
Altın 6922.63
BIST 14458.98
Dolar 47.9428
Euro 56.0802
Sterlin 65.3695
Ankara 16°C

Burdurlulara Ücretsiz Göz Taraması

Burdurlulara Ücretsiz Göz Taraması
Antalya'da bulunan Özel Medisu Hastanesi ekipleri, Burdur'da vatandaşı ücretsiz göz taramasından geçirdi. Beledi

Belediyenin davetlisi olarak Burdur'a gelen ekipler, Atatürk Kültür Merkezi'nde Burdurluları ücretsiz göz taramasından geçirdi. Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygu da göz taramasına gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı, aynı zamanda göz kontrolü yaptırdı.

Özel Medisu Hastanesi Göz Koordinatörü Burcu Can, özellikle 4-6 yaş grubu çocuklarda bulunan kırma kusurlarının ileride tedavisi mümkün olmayan göz tembelliği ile sonuçlanabileceğine dikkat çekti. Can, şeker ve yüksek tansiyon rahatsızlıkları bulunan kişilerin mutlaka 6 ayda en az bir kez göz muayenesi olması gerektiğini belirtti.

Can, "40 yaş üstü bayan ve erkeklerde yakını ve uzağı görme sıkıntısı olabilir. Halk arasında yaş hastalığı diye bilinen bu göz rahatsızlığı gözlük kullanımını gerektirmektedir. Görme kaybı kişi tarafından fark edilmeyebilir. Baş ağrısı, gözlerde sulanma, gözlerde kızarma, yanma gibi rahatsızlıkları olan kişiler mutlaka doktora başvurmalı, aksi takdirde geç kalınmış olabilir." dedi.

Medisu Hastanesi ekipleri, yaklaşık 300 Burdurlunun göz taramasını gerçekleştirdi. Göz taramasından geçen kişilere Burcu Can tarafından gözlerindeki rahatsızlıklarla ilgili aydınlatıcı bilgi verildi. Göz taramasını haber yapmak için gelen gazeteciler de gözlerini kontrol ettirmeyi ihmal etmedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir