1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Burma: Bir Gün Gelir Halk İradesi İle Engel Kaldırılabilir
Burma: Bir Gün Gelir Halk İradesi İle Engel Kaldırılabilir

Burma: Bir Gün Gelir Halk İradesi İle Engel Kaldırılabilir

Samsun Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kent meydanı ve yönetim merkezi yapmayı planladığı alana Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olimpik yüzme havuzu yapılacağından dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Bir gün gelir halk iradesi ile oraya konulan.

A+A-

Samsun Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kent meydanı ve yönetim merkezi yapmayı planladığı alana Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olimpik yüzme havuzu yapılacağından dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Bir gün gelir halk iradesi ile oraya konulan engel kaldırılabilir.“ dedi.

Samsun Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez ve CHP Meclis Üyesi İbrahim Saraç, 1 Haziran Cumartesi günü (yarın) açılışı Zülfü Livaneli konseri ile yapılacak olan Çakırlar Korosu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Atakum ilçesi Çakırlar Korosu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan ve yerleşke hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, “Hizmete açacağımız Çakırlar Korosu ileride Samsun için önemli bir yer haline gelecek. Türkiye’de sadece 9 adet bulunan su basar ormanlarından bir tanesini içerisinde bulunduran Çakırlar Korosu’nun deniz manzaralı olan karşı yamaçlarına, ileride teleferikle çıkılabilecek bungolavlar ve restoranların yapılması planlanılıyor.“ diye konuştu.

Türkiye’de çağdaş kentleşmenin önünde birçok engelin var olduğunu öne süren Başkan Burma, “Atakum’da turizm, eğitim ve sağlık alanında öne çıkma adına vizyonumuzu koyduk. Turizmin olduğu yerde hizmet sektörünün yoğunlaştığını biliyoruz. Atakum ilçesi Karadeniz bölgesindeki bütün illerden göç alıyor. Kentlerimizi uzmanların görüşleri doğrultusunda geliştirirseniz, kentlerin önü tıkanmaz, tarihin derinliklerine doğru gelişmeye devam ederler. Ancak kentler, kaynaklarımızı tüketen rantın olduğu yerler haline geldi. Kentlerin gelişmesinin sorumluluğunu sadece belediye başkanlarına bırakılmaması gerekiyor. Meslek odaları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, kentin gelişmesi adına hayata geçirilecek projelerde aktif rol almaları lazım. Siyasetçinin ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket etmesi uygun değildir.“ diye konuştu.

BURMA, YÜZME HAVUZU YERİNE OLAN TEPKİSİNİ YİNELEDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Atakum ilçesine yaptırılacak olan Olimpik Yüzme Havuzu projesinin yerine karşı olduğunu yineleyen Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, şöyle devam etti: “Türkiye'de şunu görüyorum; ’güçlüyüm, ben bunun yaparım’ anlayışı hakim. Taksim’de bugün yaşananlar gibi. Beni de Gençlik ve Spor Bakanını da halk seçti. Ayrı partilerden olmamız Samsun halkına hizmet etmemizi engellemiyor. Ben Gençlik ve Spor Bakanımıza ve önceki Bayındırlık ve İskan Bakanımıza, olimpik yüzme havuzunun yapılacağı yere kent meydanı ve yönetim merkezi yapılması gerektiği yönünde taleplerimi ilettim. Bu taleplerimi inanarak dile getirdim. Buradaki yaklaşım, ben bakanım, emir veririm olur anlayışı. Ben halktan emir alırım, başka kimseden emir almam. Bir gün gelir halk iradesi ile oraya konulan engel kaldırılabilir. Ama sonuçta bu milletin kaynağı da heba edilmiş olabilir. 2 tane spor salonu yapsanız, 3 tane yüzme havuzu yapsanız Samsun'un vizyonu mu gelişecek? Bunlar yapılmasın demiyoruz, yerine karşıyız. Bu spor salonlarını biz yapabilecek güçteyiz. Projede gelinen noktada yapılan engelleme için üzgünüm.“





CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.